r
Nosalty Logó

Karamellás madártej Kisvikica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás madártej Kisvikica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1565 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 195 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    2443 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 1565 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy nagyobb tálba tesszük a vaníliás cukorral, és kb 2 ek cukorral.
  2. A sárgáját egy kisebb tálkába a többi cukorral és a pudingporral.
  3. A tejet lassú tűzön odatesszük főni, közben kemény habbá verjük a fehérjét a cukrokkal.
  4. Míg a tej melegszik, csomómentesre keverjük a sárgáját és a pudingport.
  5. A már meleg tejből egy keveset hozzákeverünk a pudingos keverékhez, így nem csomósodik össze a tojás.
  6. A hőkiegyenlítés után beleöntjük a tejbe a keveréket, és tovább forraljuk.
  7. A kemény tojáshabot többféleképpen lehet belerakni. (Én csak simán beleszaggatom kanállal, és ha nem fér több, akkor a kész "galuskákat" kiszedem egy tányérra, anyukám viszont sütőben pirította meg, hogy egyben maradjon. Hallottam olyat, hogy vízben főzik, de ezt még nem próbáltam.)
  8. Szóval ha a pudingos keverékkel felrottyant a tej, és kész a habgaluska, akkor jól lehűtjük, és leheletnyi fahéjjal díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4634
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Ajánló

Figyelem!!! Kipróbáltam mikróban a habot, 3 percre tettem be egy kevés habot, magas falú mikrózható tálban, szépen feljött, és nem tört össze, szerintem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a madártej mindig bevethető desszert, de már untuk az egyszerű verziót, ezért különböző pudingokkal kísérleteztünk kicsit, ez az egyik kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek