Karamellás-krémsajtos piskóta recept

Karamellás-krémsajtos piskóta
Karamellás-krémsajtos piskóta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskótát csak belemártom az öntetbe, nem áztatom el, a krémmel még puhul. Mi szeretjük, ha néhol ropogósan marad. Készítettem már tehéntúróval is, ilyenkor citromhéjjal és vaníliával ízesítem. Nálunk krémsajttal nagyobb a sikere. Amikor tejszínhabbal díszítem, a krémbe is szoktam tenni 2 ek-nyi habot, ez lazít a krémen.

hozzávalók / 6 adag

Krémhez

Öntethez

Összeállításhoz

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés-pudingos piskóta, krémsajtos babapiskóta öntettel, csokiöntetes-karamellás piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.

  2. Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét.

  3. Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni.

  4. A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megkeményedik, és a piskóta kissé megpuhul.

  5. Díszíthetjük tejszínhabbal, de csokibevonattal is finom.


  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 45 388
elküldve: 29
receptkönyvben: 839
elkészítve: 38/51
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
215 recept
hirdetés

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ducc
Ducc k, 2016-11-01 18:33

Hogyan kell karamellt készíteni a cukorból?Életemben nem csináltam..

csikipi
Csiki Piroska / csikipi cs, 2016-11-03 08:21

A krémnél szereplő cukor mennyiséget egy ép mázú edényben, csendes lángon felolvasztjuk sárgás barna színűre. Nem szabad magára hagyni, mert pillanatok alatt megéghet és akkor keserű lesz. A tejet óvatosan adjuk hozzá, mert csattog-pattog. Kanállal összetörjük az edény alján megkeményedett cukrot, hogy hamarább felolvadjon. Amikor már nincs cukor réteg az edény alján, hozzáöntjük a maradék tejjel elkavart pudingot és besűrítjük az 1-2-es pontok alapján.

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2016-08-06 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2014-12-20 11:07

Tisztelt NoSalty !

Megkésve, de nagyon szépen köszönöm :)
További jó és eredményes munkát kívánok !
Éva-Anyóca

boju
boju v, 2014-08-24 16:45

Nekem sajnos szétfolyt az egész, pedig szóról szóra mindent a recept szerint csináltam, és szinte mindig sikerülnek a receptek:( Ízvilágra finom volt, viszont ez egy névnapi tortácska volt vendégségbe készülődve, így nagy csalódás volt nekem:(

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2014-08-24 17:30

Sajnálom, hogy nem sikerült. Nem lehet,hogy túlságosan eláztattad a piskótákat? Amint látod a fotón, csak a széle barnult meg az öntettől. Fontos a pár órás hűtés ezalatt köt meg a krém. Ezzel a recepttel olyan kell legyen , mint a fotón. Tényleg sajnálom.

sarai eva
sarai eva cs, 2014-08-07 12:14

Szeretem a süteményeidet, mert gyorsan elkészíthetők, finomak és gusztusosak!!!

cssztimea
cssztimea szo, 2013-08-31 19:12

Nagyon finom lett, én kakaóporral szórtam meg a végén a tetejét. Mivel körte szezon van, ezért pár kisebbet meghámoztam, megfeleztem, kiszedtem a magházukat, vajon megpirítottam picit őket . Újra karamellt keszítettem pár evőkanál cukorból és vágott felükkel egy pillanatra beletettem a körtéket majd a süti mellé szervíroztam. :-)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2013-09-01 11:14

Az a jó ebben a receptben, hogy lehet variálni, én is szeretem a karamellás gyümölcsöket. Örülök, hogy finom volt.:)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 szo, 2013-08-17 09:42

Szia! Mostanában kevesebb időm van sütésre, de ez sütés nélküli, de nem csak ez szól amellett h "megsüssem", hanem nagyon mutatós, és vszleg nagyon finom is! Köszi!
Scarlett

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2013-08-17 15:20

Szia Scarlett!
Igen , ebben a melegben nagy előnye, hogy nem kell sütni. Nálam is elkészítésre vár a Mascarponés kockád. Üdvözlettel. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2013-08-17 07:42

Már megint egy csoda-finomság! Kedves Piroska, örülhet a családod, hogy ilyen varázslatokkal várod őket nap mint nap.:) Gratulálok! Mentettem.
Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2013-08-17 15:11

Köszönöm szépen kedves Fahéj. Valóban hálás a családom, most is egy finom almás kézül a sütőben. A héten már másodszor készítem, olyan sikere volt. Szeretettel üdvözöllek. Piroska

Torma
Torma / Torma p, 2013-08-16 23:33

Jaj, de csodás-tökéletes!!! Mint minden Piroska-recept!!! Hasonlót tettem fel; ötperces málnás szelet a neve, nézd meg Piroska, hátha tetszik! Nagyon kellemes hétvégét kívánok, puszi, Tormi :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2013-08-17 07:33

Köszönöm szépen Tormi. Megnéztem a receptedet csodaszép és nagyon praktikus. Szeretem a gyümölcsös édességet, nemsokára elkészítem. Neked is kellemes hétvégét, puszi. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys p, 2013-08-16 19:25

Gratulálok Piroska:) Megint egy szépséges süti ami garantáltan finom is lehet. Ezt meg kell csinálnom máris a repetoáromba került:) Puszi: G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2013-08-16 20:21

Köszönöm szépen Gabikám, be jó hallani rólad. Valóban finom és előnye, hogy nem kell sütni ebben a nagy melegben. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys szo, 2013-08-24 17:00

Pffffffff. nem tudom miért nem láttam a válaszodat Piroskám...Most fedeztem fel, mert most akarok neki látni a sütinek:) Igen, nyáron nem nagyon voltam, unokáztam:)))) Neked nem kell mondani, hogy bőven lefoglalják az embert. Pláne két egész nap csivitelő 5éves:) De már aktivizáltam magam, tettem is fel (jelent meg) néhány receptem. A sütiről beszámolok. Puszim:) G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2013-08-24 17:53

Igen, ismerős az unokázás. Jó, ha olyankor főzni tudunk nekik, nemhogy még fotózni is. De jó, hogy vannak a kicsi drágák. Most megyek megnézem az új receptjeidet. Puszi:) Piroska

Gabys
Gabys / Gabys szo, 2013-08-24 19:55

Nahh összeállítva, holnap tesztelve. A krémet ki kellett vennem a fiúk kezéből, 1 pillanatig nem figyeltem........:) Eddig hibátlan, azt mondták. Szerintem sec/perc alatt el fog fogyni. Köszönöm! Puszim: G

Gabys
Gabys / Gabys v, 2013-08-25 18:37

Nagyon nagyon finom lett a sütemény Piroska. Bátran ajánlom mindenkinek, kezdőknek, gyakorlottaknak! Gyorsan, könnyen összeállítható. Tejszínem nem volt itthon, kakaót szitáltam rá, nagggggggggyon fincsi volt. Köszönöm!!! Szép estét, puszi: Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2013-08-25 19:10

Gabikám nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy visszajeleztél. Olvastam a leveledet, amit Petrának írtál. Írtam én is. A ma beküldött receptem végén is megemlítettem a problémát. Kíváncsi vagyok a válaszra. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys v, 2013-08-25 21:12

Én is kíváncsi vagyok. A mai receptek között van 1 tiramisu. A gazdája tökre kiakadt. Évi néni valószínűleg csodaszép pitája mintha fényes fagyasztott gyümölcsökkel lenne kirakva. Olyan "halott" az egész...Nem tudom mi lehet a hiba. Remélem megoldódik:) Puszim: G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi h, 2013-08-26 07:43

Petra válaszolt és kérte, hogy küldjem el az utolsó fotót ( Krémes habos almás). Gondolom tőled is kérte az eredeti fotót összehasonlítás végett. Írtam, hogy nem csak ezzel van probléma, hanem egy idő óta mindegyikkel. Remélem megoldódik, ha Petra kézbe veszi az ügyet. Puszi: P

517