Karamellás kávétorta recept

Karamellás kávétorta
Karamellás kávétorta
120 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a kávékedvelők kedvence lehet, gyerekeknek ne adjunk alkohol- és koffeintartalma miatt. Különböző recepteket ollóztam össze, így állt össze az én saját kesernyés ízű tortám: tömény csokis piskóta között kávékrém, tetején égetett karamellkrém, mandulával és marcipánnal.

A marcipán díszeket saját tervezésű díszítősablonnal tettem domborúvá, süteményszaggatóval szaggattam ki.

hozzávalók / 12 adag

A 2 db csokis piskótalaphoz

A kávékrémhez

A karamell öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nespresso receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés torta, kávés csokoládés torta, kávés torta karamell öntettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 db piskótalapot sütünk: a tojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a massza felét, 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük, kivesszük, hűlni hagyjuk. Ugyanígy teszünk a maradék tésztával.
  3. Míg hűl a piskóta, kávékrémet készítünk: a tejből, kávéból, cukorból és pudingporból sűrű masszát főzünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat, tejszínt. Hűlni hagyjuk, majd habverővel kicsit fölverjük.
  4. Összeállítjuk a piskótákat, és közé kenjük a krémet. Nekem az egyik piskóta púpos lett, lefaragtam belőle, elmorzsáltam, pálinkával meglocsoltam, és ezt is krémbe kevertem.
  5. Karamell öntetet készítünk: a cukrot közepes lángon egy lábosban megkaramellizáljuk, hozzákeverjük a  vajat és tejszínt. Hűlni hagyjuk, közben keverjük. Mikor kezd sűrűsödni, ráöntjük a torta tetejére, és hagyjuk az oldalán lecsurogni.
  6. Marcipán díszekkel, mandulával díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 008
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gallildi
gallildi sze, 2014-05-07 11:46

Kedves Anna! Ilyen gyönyörű tortát még nem is láttam,eszméletlen szép!!! Hol lehet kapni azt a marcipán formát,mert nagyon tetszenek a szivecskék is.kézzel ilyen nem tudok csinálni.Üdv! Ildi

Szeva50
Szeva / Szeva50 v, 2013-09-15 09:03

Szerintem véletlenül került 50 dkg cukor 5 dkg helyett a csokis piskóta részbe.

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna v, 2013-09-15 10:52

Kedves Szeva50!nem, nem tévedés, ugyanannyi cukor kell, mint liszt... ez egyébként egy dupla adag, mivel két piskóta lap sül. Nem igazán piskóta tészta, hanem kakaós lepény inkább. És nem túl édes a végeredmény.

688