r
Nosalty Logó

Karamella torta Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Karamella torta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 757 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 9068 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 324 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 757 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    520 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6016.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.8 g
  • Cukor
    905 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    594 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 9068 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 324 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük. A kemény tojáshabhoz lassan hozzákeverjük a cukorral kikevert sárgákat, és pár percig tovább verjük robotgéppel.
  2. A tojásos masszához kanalanként szitáljuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. A liszttel már nem kell habosítani, csak óvatosan keverni. Mikor az összes liszt benne van, a kanál olajat is hozzáadjuk.
  3. Tortaforma alját kenjük ki vajjal, majd morzsával szórjuk, és a masszát ebbe öntjük.
  4. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizve a közepét. Hűlés után, vagy másnap töltjük a krémmel.
  5. Egy nagyobb (kb. 4-5 literes) edényben olvasszuk fel a cukrot. (A nagy edény azért kell, mert ha a tejszínt öntjük hozzá a forró cukorhoz, kifuthat!)
  6. A tejszínt közben forraljuk fel. A csokit törjük darabokra.
  7. Ha a cukor mind felolvadt, óvatosan, apránként, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró tejszínt. (Nagyon vigyázzunk, a forró cukor csúnya balesetet okozhat!!!!)
  8. Mikor teljesen csomómentes, és nincs benne cukordarab, adjuk hozzá a fehér csokit, amit már csak olvadásig kell kevergetni. Ha kihűlt, tegyük egy zárható edénybe, és egy éjszakára pihentessük a hűtőben. Másnap tejfölszerű állaga lesz.
  9. Robotgép habverőjével kezdjük el verni, először lassan, majd lehet gyorsabban, egészen a kívánt krém állagig. (Ez kb. 10 perc.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10953
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Ajánló

Keverhetünk a kész krémbe darabolt, pirított mogyorót. (Csak a kis mókusok miatt!) A piskóta egy torta mennyisége, de a krém 2 tortára is elegendő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Soha nem csináltam még karamellkrémes tortát, és bizony fel volt adva a lecke, mikor párom unokája karamelltortát kért szülinapjára. Készült pár próba-krém, de egyik sem volt igazán jó. Viszont a munkahelyemen jókat evett a kolléganőm. Aztán rátaláltam erre, és ez igazán szuper, bár nem a legolcsóbb, de megéri, és két normál méretű tortára elég.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek