r
Nosalty Logó

Karamell-bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karamell-bomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 582 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 2329 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 200 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 582 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2329 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Elkészítés

krémhez

  1. A piskótákat nagyobb darabokra tördeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat egy lábaskában habosra keverjük a három evőkanál cukorral. Hozzátesszük a vaníliás cukrot és az étkezési keményítőt, felöntjük a langyos tejjel, és gyenge tűzön besűrítjük.
  3. Egy tálba rétegezzük a piskóta darabokat a meleg krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére krém kerüljön. Ezt kihűtjük, sőt még hűtőbe is tehetjük.
  4. A 15 dkg cukrot aranybarnára pirítjuk. Vajjal gyengén (ujjnyi vaj) megkent fa deszkára öntjük. Ahogy kezd hűlni, késsel egy nagyobb darab cukor-csomóvá egyengetjük. Amikor teljesen hideg, mozsárban vagy a fa deszkán húsklopfolóval apró darabokra, vagy porrá törjük. A nagyobb darabokat kiszedjük belőle, és félretesszük a díszítéshez.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a három kanál porcukorral. Ezután hozzátesszük a zúzott pirított cukrot, és tovább verjük a robotgép legnagyobb fokozatával.
  6. A tejszínt a habfixálóval cukor nélkül habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a karamellás tojáshabbal.
  7. Tálaláskor késsel vágva tányérokra tesszük a babapiskótás krémet, és karamell habbal megkoronázva kínáljuk, amelyet pirított cukor darabokkal díszítünk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20684
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

Ez nem az az elállós fajta desszert. Célszerű azonnal fogyasztani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamell-bomba
Lizinka_ 587 recept

Ezt a fincsi desszertet keresztmamám gyakran készítette. Ő egy tálcára rakta az egész piskóta és krém rétegeket, és úgy szeleteltük éles késsel. Ez a tálas megoldás egy helytakarékos változat a hűtőszekrényben való tároláshoz.

Hozzávalók

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek