Karalábés céklakrémleves céklachipsszel recept

Karalábés céklakrémleves céklachipsszel
Karalábés céklakrémleves céklachipsszel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annak is ajánlom, aki nem igazán szereti a karalábét és a céklát, mert valahogy a kettő együtt egy teljesen új ízt ad, és megszeretteti őket velünk. 

hozzávalók / 4 adag

  • 4 közepes db cékla (fél a céklachipshez kell)
  • 1 közepes db karalábé
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj (1 ek. a céklachipshez kell)
  • 2 kávéskanál
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 l víz
  • 1 ek főzőtejszín (díszítésre használtam, enélkül lúgosító!)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

céklás karalábé-krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd mosás után igyekezzünk megszárítani őket, vízben sokáig ne álljanak, hogy a vitaminok minél inkább bent maradjanak.
  2. 2 ek. olívaolajon pirítsuk meg az összes, közepesre kockázott zöldségünket. Érdemes hagyni, hogy picit karamellizálódjon, mert annál ízesebb lesz az étel, és elfelejthetjük a mesterséges ételízesítőket.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét.
  4. Ha az összes zöldségünk megfőtt, ezt a hagymán és a zelleren ellenőrizhetjük, akkor leturmixoljuk a levesünket. A sót és a sűrűséget még ezután ízlésünknek megfelelőre állítjuk.
  5. Egy fél céklát vékonyan felkarikázunk, olívaolajjal bekenjük, megsózzuk, és 200 C-on ropogósra sütjük. A chipsszel és pár csepp tejszínnel tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

odorvera

Mióta szakács: 2017.12.13.
8 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

193