r
Nosalty Logó

Karalábé tejszínes paradicsomszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Karalábé tejszínes paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2846 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    2135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    596 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2171 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1201 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    14455 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    621 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lábasban a kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beleöntjük a paradicsomot, beletesszük a fűszereket, a felkockázott karalábét, a finomra vágott zöldeket, és közepes lángon, 150 fokon, fedő alatt elkezdjük főzni, olykor megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük
  3. 40-45 perc után, ha az étel kész, beletesszük a cukrot és a tejszínt, összeforraljuk, és 2 tk vajat is keverünk bele, tálalásig melegen tartjuk.
  4. Kifőzzük sós, lobogó vízben a tésztát előírás szerint, leszűrjük, majd a fazékban lévő karalábés szósszal átforgatjuk (tehetünk rá egy-két kanál tészta főzővizet is, ha szükségesnek látjuk), majd tálaljuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2592
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Ajánló

A hidegben egy jó forró leves, legyen az akár zöldborsó, akár gulyás, akár húsgombóc... Az étel nagyon finom és laktató, habár hús nincs benne, nem is ez volt a cél, nagyon finom laktató tészta ételt kaptam, ami el is fogyott. A tészta mennyisége és a karalábé is, attól függ, hányan étkeznek, vagy hány napra készül az étel. Ettől függően a mennyiséget változtatni kell. Tálaláskor reszelt sajtot kínáljunk hozzá, finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Aki teheti és van otthon házilag eltett finomra vágott kapor, az étel készítésekor tehet bele egy-két tkanállal, finomra vágva, csak gazdagabb ízt adhat a karalábéval együtt (nekem sajnos már elfogyott).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábé tejszínes paradicsomszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szép zsenge, zöld karalábét kaptam, a kedvenc zöldségesemnél, nagyon jó áron, és azonnal vettem hat darabot belőle. Kettőt el is raktam, hogy a legközelebbi finom levesbe bele kerülhessen, de mivel leves nem rég készült, amiben ettük, kíváncsi voltam, mi készülhet még belőle, ha nem rántom ki, ha nem rakottan készítem, nem töltött, nem főzelék....- milyen lehet szósznak, tésztával? A próba sikerült, a családnak is ízlett, elfogyott, meg lehet ismételni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek