Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj rizskoszorúban sült tojással 2.

Karaj rizskoszorúban sült tojással 2.
Karaj rizskoszorúban sült tojással 2.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma az ebédhez készítettem ezt az ételt. Mivel későn kezdtem el a főzést, gondoltam, az előfőzött rizst használom, az hamarabb elkészül. Sajnos rosszul gondoltam. Nem azért, mert sokáig tartott, hanem mert nem igazán jó ízű. Szóval jobb, ha sima rizst használunk hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott sertéskaraj szeleteket kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sóval, törött borssal elkevert lisztben megforgatjuk, és erős tűzön, forró olajban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve jól átsütjük.
  2. A megtisztított rizst egy másik edényben forró vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük, ügyelve arra, hogy a rizsszemek össze ne tapadjanak. A meleg rizst elkeverjük olvasztott vajjal.
  3. Vajjal kikent és előmelegített tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk a megsütött húst. A rizsből halmokat rakunk a karajszeletekre. A rizshalmok közepébe mélyedést képezünk, és belehelyezünk 1-1 tojássárgáját. Az így elkészített hússzeleteket meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben hirtelen átsütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 331
elküldve: 3
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

margóci

Mióta szakács: 2010.04.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéskaraj pármai módon, sertéskaraj tojásos rizshalmokkal sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

binci69
Zsuzsa (2.) / binci69 Tue, 2010-12-07 11:42

Szia!
Nagyon megtetszett ez a recept, be is került a receptkönyvembe. De még most frissiben megkérdezem, ami nekem rögtön eszembe jutott. Mégpedig, hogy a rizst ha a húsra halmozod és bele a tojássárgája és be a sütőbe nem fog nagyon megszáradni a rizs? Vagy le kellene takarni fóliával? Csak akkor megsül a tojás?

barnamargo
margóci / barnamargo Thu, 2010-12-09 22:15

Szia binci69! Ne aggódj, a rizs nem szárad ki, ugyanis a tojással csak nagyon rövid ideig kell sütni, mivel a tojás hamar megsül, így a rizsnek nem lesz ideje megszáradni. Üdv és jó étvágyat!

belubi
belubi Sat, 2010-05-29 23:22

Szia Kedves margóci!
Ez a kaja olyan jól és gusztán néz ki,hogy én férfi léttemre,
habár szakács nem vagyok, de vasárnapi ebédre elkészítem.
Köszi az ötletet!

belubi
belubi Sat, 2010-05-29 23:22

Szia Kedves margóci!
Ez a kaja olyan jól és gusztán néz ki,hogy én férfi léttemre,
habár szakács nem vagyok, de vasárnapi ebédre elkészítem.
Köszi az ötletet!

barnamargo
margóci / barnamargo Sun, 2010-05-30 08:54

Hali. Örülök hogy tetszik a kép, remélem ha elkészíted akkor is jónak látod. Jó étvágyat hozzá. Szia

rizsa
rizsa Wed, 2010-05-26 11:09

Ez nagyon guszta. Hétvégén muszáj lesz megcsinálnom!

Kata

596
sertés rövidkaraj 90 dkg
vaj 8 dkg
petrezselyem 1 csokor
sajt 10 dkg
bors 0.5 dkg
tojássárgája 6 db
finomliszt 5 dkg
citrom 1 db
rizs 12 dkg
0 ízlés szerint
vaj 1 ek