Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából recept

Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából
Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a "Két éhes olasz" műsorát, amelyben Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo visszatér szülőföldjére, Olaszországba, hogy újra megtalálják kulináris örökségüket, és bemutassák az igazi olasz konyhát. Az egyik adásban annak jártak utána, hogy mi is történik akkor, ha az olaszos receptbe új íz kerül, mint például a gyömbér. Ez a recept szerintem magáért beszél, hiszen az ízek valami fantasztikus harmóniát alkotnak, ami a gyömbér nélkül nem lenne teljes. Igaz, nem egy gyorsan elkészíthető fogás, de csak összedobjuk a hozzávalókat és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Karaj gyömbérrel a két éhes olasz konyhájából, gyömbéres sertéskaraj, mézes-gyömbéres sült karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért.
  2. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a pancettát - ezzel meg is ízesítjük az olajat - majd kivesszük a húst.
  3. Fogjuk a sertéskarajt, bedörzsöljük sóval és borssal. Betesszük a lábosba, amiben a pancetta sült, és minden oldalát megpirítjuk.
  4. Jöhet a hús ízesítése: A fokhagymagerezdeket összezúzzuk, hozzáadjuk a húshoz, majd meglocsoljuk 4 kanál mézzel. Hozzáadjuk a gyömbért, a megpirított pancettát és a rozmaringot, hagyjuk, hogy a méz egy kicsit karamellizálódjon.
  5. Felöntjük alaplével, amíg el nem lepi a húst. Lehet bármilyen: zöldség-, csirke-, vagy akár marhahúsleves is.
  6. Beledobjuk a répát, a félbevágott salottahagymát, majd fél óráig főni hagyjuk.
  7. Fél óra után kivesszük a zöldségeket, majd 1 órát főzzük még a sertéskarajt. Tálalás előtt visszatesszük a zöldségeket, és pár percig még együtt főzzük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 367
elküldve: 6
receptkönyvben: 207
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Latte

Mióta szakács: 2013.11.17.
5 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hubarbir
hubarbir sze, 2014-01-01 16:51

Tegnap elkészítettem! Nagyon finom lett! Köszönet érte!:)

Ekata88
Latte / Ekata88 sze, 2014-01-01 14:23

Van egy tuti, bevált krumplipüré receptünk, aminek a selymes íze remekül passzol hozzá, de bármilyen krumpli köret szuper lehet!

Ekata88
Latte / Ekata88 cs, 2013-12-12 18:51

Mogyoróhagyma néven ismertebb, az íze kifinomultabb lágyabb mint a rendes hagymáé.

500