r
Nosalty Logó

Karaj borsóraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
goblarka
Karaj borsóraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 520 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2079 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 160 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 520 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9913 micro
Összesen 2079 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük a hússzeleteket, majd egy hőálló tálba tesszük. Pici vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hadd puhuljon tovább, amíg elkészítjük a borsóragut.
  3. A hús sütéséből visszamaradt olajra rászórjuk a fagyott borsót, egy kis vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és megpároljuk.
  4. Ha nagyjából puha a borsó, belereszeljük a sajtot (én vegyesen óvári sajtot és füstölt karavánt használtam), hozzáöntjük a tejet, és kicsit összeforraljuk, hogy sűrű masszát kapjunk.
  5. Ha a húsunk megpuhult, ráöntjük a borsóragut, és visszatoljuk még a sütőbe egy fél órára (pici vizet még önthetünk rá).
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x10
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11894
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karaj borsóraguval
goblarka 3 recept

Legelőször a hűtőből és fagyasztóból előkotort maradékokból készítettem el ezt az ételt, elvégre spórolunk!:) Ha előrelátó vagyok, és írok bevásárló listát, akkor füstölt-főtt sonkával, gombával, hagymával dúsítom a borsós ragut, de egyébként szabadon variálható...

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek