Karácsonyi egybesült fasírt recept

Karácsonyi egybesült fasírt
Karácsonyi egybesült fasírt
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy békebeli hangulatú, budai étteremben készítik ezt a fasírtot Karácsonykor a kedves törzsvendégek számára. A tulajdonos hölgy a valódi receptet – mely libamájjal íródott eredetileg – biztosan nem adná ki a kezéből. A “húscsoda” viszont oly finom, hogy az első kóstolás után rögtön eldöntöttem: ezt én is elkészítem.

Azóta jó pár év eltelt, volt időm kikísérletezni a tökéletes verziót, így hát nálunk nem múlhat el Karácsony egybesült fasírt nélkül!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Készítsük el ezt a finomságot akár már szenteste előtt egy nappal. Hűtőben napokig eláll. Hidegen szelve, paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel a nap bármely szakában tálalhatjuk. Melegítve ecetes, hagymás krumplisalátával nagyszerű! …És nem kell izgulnunk akkor sem, ha váratlanul vendégünk érkezik.

receptjellemzők

egyéb elnevezések

egybesült fasírt, zöldséges-májas egybesült fasírt, húskenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk, mossuk. A paprikát, a hagymát és 6 szelet bacont apró kockára vágunk. A répát vastag lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A kacsamájat tisztítás után kisebb kockákra szeljük.
  3. Az összes hozzávalót egy keverő tálba helyezzük, fűszerezzük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és jól összedolgozzuk.
  4. Egy nagyobb jénai alját keresztbe fektetett bacon szeletekkel kibéleljük, majd hosszába is helyezünk egy szeletet.
  5. Ide fektetjük a formázott, ízesített húst, amire felhúzzuk oldalról a bacon csíkokat, majd egy vagy két további szelettel középen fixáljuk az egész “batyunkat”.
  6. Egy deci vizet öntsünk alá, fedjük le alufóliával, és mehet a 180 fokos, előmelegített sütőbe.
  7.  35-40 perc elteltével vegyük le a fóliát, és pirítsuk csinos külleműre a fasírtot.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24x5 cm
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 38 248
elküldve: 46
receptkönyvben: 682
elkészítve: 29/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
263 recept

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

0602Pupi
0602Pupi k, 2014-12-23 19:54

Sikerult! Csupan arra hivnam fel a figyelmeteket, hogy a soval csinjan kell banni, mert a bacon-burkolatbol bizony atszivarog sutes kozben valamennyi! Es meg valami: maradt a husibol egy keves, amibol kisebb golyokat keszitettem, kulon-kulon becsomagoltam egy-egy szelet baconbe, amiket a nagy "kupac" melle helyezve egyutt sutottem meg. Az is elfogyott!
Boldog karacsonyt Mindenkinek!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta cs, 2014-12-25 12:13

Örülök, hogy ízlett. A só mennyisége természetesen ízlés függő. Kellemes Ünnepeket! Gréti

latte_macchiato
latte_macchiato p, 2013-12-27 22:31

Köszi a receptet, sertéshúsból készítettem, de így is szuper volt és nagyon látványos. Nagy sikert aratott :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta p, 2013-12-27 23:25

Szívesen, egészségetekre! Én minden karácsonykor elkészítem ezt a fasírtot. Idén máj nélkül tettem, mert a gyerekek megkértek rá és tényleg befalták nélküle, rögtön elfogyott. Nem maradt egy kicsi sem későbbre, de nem bánom. Így volt a jó! Üdv, G

zsuzsanna47
zsuzsanna47 sze, 2013-12-18 23:52

Bocsi, csak még azt szeretném tudni, hogy a koriander és a borsikafű, őrölt is lehet , mert nem lehet felénk kapni zöldfűszereket. Előre is köszönöm a válaszodat!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta cs, 2013-12-19 11:07

Szia Zsuzsanna! Persze őrölt koriandert és szárított morzsolt borsikafüvet lehet kapni kicsi zacskós kiszerelésben. Én is ilyet használtam. Üdv, G

zsuzsanna47
zsuzsanna47 szo, 2013-12-14 23:11

Kedves Gréti!
Köszönöm a gyors választ és a jó kívánságot! Üdvözöl : Zsuzsa

zsuzsanna47
zsuzsanna47 cs, 2013-12-12 23:16

Kedves Gréti!
A" Karácsonyi varázslat című cikkedben azt írod, hogy az egybesült fasírtot el lehet készíteni előbb is és lezárva le lehet fagyasztani.
Ugye megsütve értetted? És mibe kell lezárni? Dobozba, fóliába . tasakba? Nekem nagyon fontos lenne, hogy előbb elkészítsem, mert most kissé beteg vagyok és ha lassabban is, de időre elkészülhetek az ünnepi ételekkel.
Előre is köszönöm a segítségedet. Boldog Ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak! Üdvözöl: Zsuzsa

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta szo, 2013-12-14 21:48

Kedves Zsuzsa!
Igen, elkészítve le lehet fagyasztani. Én erre a célra készített, zárható nylon tasakban szoktam, de bármi jó, ami légmentesen zár. Jobbulást kívánok!!! és kellemes ünnepeket! üdv, Gréti

Mazsola83
Mazsola83 cs, 2012-12-27 14:09

Elkészítettem karácsonykor, és mindenkinek nagyon ízlett. Csak ajánlani tudom! Köszönet érte :)

csatadi.nora
csatadi.nora cs, 2012-12-27 09:40

Elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett, hidegen is finom. Köszönöm a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta sze, 2012-12-19 12:27

Ahogyan írtam, eredetileg libamájjal íródott a recept, de nálunk a pecsenye kacsamáj vált be leginkább. Ezt nem is bánom, hiszen Karácsony táján van elég egyéb kiadásunk! Remélem ízlik majd a végeredmény! Jó étvágyat hozzá! Gréti

446