Kapucíner szelet recept

Kapucíner szelet
Kapucíner szelet
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kávét inni nem szeretünk, a kávé ízét azonban igen. Ez a süti kellemesen, enyhén kávéízű, mint a tejeskávé.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Nagyon jó vendégváró sütemény.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés szelet, kávés süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
  2. Belekeverjük a darált kávét, diót, a főzött kávét, végül a sütőporos lisztet.
  3. Felverjük a tojások fehérjét jó keményre, és óvatosan összaforgatjuk a tésztamasszával.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a vaníliapudingot. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és összeforgatjuk a kihűlt pudinggal.
  7. A krémet a tészta tetejére kenjük.
  8. A krémre ráöntjük a felolvasztott bevonócsokit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x24 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 166
elküldve: 8
receptkönyben: 427
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (7)

marti60
marti60szo, 2012-09-15 20:03

marti60 elkészítettem a kapucíner szeletet,nagyon finom,egyszerű sütemény.Legközelebb is megcsinálom.Márti.

Bozot
Bozoth, 2011-03-21 11:20

A hosszú hétvégén sütöttem meg, 7 dl tejjel (Dr. Oetker bourbon vanilliás pudinggal), és a lapra tejeskávéba mártott háztartási kekszeket fektettem, erre jött a krém. Hát gyerekek, az eredmény... ezer éve nem volt ilyen szenvedős éjszakám a gyomorrontástól, és ezt jó értelemben mondom, nem bírtam abbahagyni az evését!:D Köszönöm a receptet!!!

Sonny
Sonnyszo, 2010-07-10 16:32

Szia Marika! :)
Tegnap este elkészítettem még egyszer, 7 dl tejjel főztem a krémet (Reál-os pudinggal)!
Így már nagyon is rendben volt, és mindenkinek nagyon ízlett a sütemény! :)
Köszönöm a receptet, és még egyszer elnézést a tegnapiért! :)

maria_0725
maria_0725v, 2010-07-11 16:37

Szia Sonny!
Örülök, hogy sikerült, így már nem kellett bosszankodnod! Marika

Briber
Briberp, 2010-07-09 21:13

Szia

Szerintem ezen a képen nem kapucíner szelet van!!! mert ha jól látom van a krém között babapiskóta ,és a csokimáz alatt mintha lenne egy lap!!
Holnap kiprobálom viszont 7dl tejjel!

Sonny
Sonnyp, 2010-07-09 19:11

Szia! :)
Nagyon megörültem, amikor megláttam a receptedet, és azonnal ki is próbáltam!
A krémet a megadott mennyiségek alapján készítettem el, de olyan száraz lett, hogy jó lenne a hörcsögünk alá fűrészpor helyett! :S
Nem vagyok kezdő háziasszony, és kicsit furcsálltam is, hogy 5 dl tej elegendő, de úgy voltam vele, hogy ha így tetted fel, így lesz a jó! Már több receptedet is kipróbáltam, és mindegyik nagyon finom volt, mindegyik kivétel nélkül jól sikerült! De ez a krém legalább 6-7 dl tejet elbírt volna! Alig bírtam rányomkodni a tésztára, mert leakart róla gurulni! Egy kis tejszín segíthetett volna a dolgon, de nem volt itthon! Ne haragudj, hogy ha kissé nyers voltam, de holnap vendégeket várok, és most kezdhetek újra mindent! :(
Üdv: Andi

maria_0725
maria_0725szo, 2010-07-10 15:15

Bocsánat, ha gondot okozott a recept, de én mindíg ezzel a mennyiséggel készítem.
Valóban egy kemény tömény krémet kell kapni. Nekem nem szokott bonyodalmat okozni , és nem volt száraz sem sosem. Lehet, hogy nem egy fajta pudingport használtunk. Én mindíg a LIDLben vásárolt Belbacke pudingport használom.Azt meg lehet főzni 5 dl tejben. Ha nagyon hígra főzöd a pudingmasszát, akkora folyós krém nehezen áll meg a tetején a tésztának. Marika

Legfrissebb cikkek

"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
A spontán bulik mindig jól sikerülnek. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Sajnálom is, hogy nem előtte írok róla beharangozót.
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.
1254