Kapros túróval töltött rántott csirkemell recept

Kapros túróval töltött rántott csirkemell
Kapros túróval töltött rántott csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a töltött rántott hússal először egy étteremben találkoztam, és annyira megtetszett, hogy itthon is elkészítettem. Azóta többször volt már a menü része. :)

Egyik kedvenc köretem a gombás rizs, a kapros túróval töltött rántott csirkemell mellé készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A panírhoz

A gombás rizshez

ajánlat

Gombás rizzsel remek páros. :)

A hússzeleteket bepácolhatjuk tejjel, sóval és fokhagymával, de ez el is maradhat.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkeroló, kapros-túrós hús gombás rizskörettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, a kaprot, a tojást.
  2. Ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm), akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük hosszában a tölteléket, szorosan feltekerjük, majd így folytatjuk a többi szelettel is.
  3. Ezután bepanírozzuk a kis hengereinket, figyelve a hajtásra (ne menjen a két húsréteg közé panír, mert úgy könnyebben szétnyílik), majd közepesen forró olajban, közepes lángon a vágott felével lefelé kezdjük el sütni, és szeletenként kb. 10 perc alatt meg is sütjük őket. (Nem szoktam fogpiszkálóval összetűzni, mert ezzel a módszerrel nagyon ritkán nyílik szét egy-kettő.)
  4.   A kisült hengereket sréhen félbevágjuk, és így tálaljuk.
  5. A gombás rizshez a rizst 1 evőkanálnyi olajon kissé lepirítjuk, éppen színt kapjon, majd felöntjük majdnem 2 bögre vízzel.
  6. Sózzuk, és mikor majdnem elfőtt az összes leve, lezárjuk, papírtörlővel letakarjuk, majd ráteszünk egy fedőt, és úgy hagyjuk, míg a gomba elkészül. 
  7. Egy evőkanál olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, kicsit lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, és jó alaposan borsozzuk.
  8. Ha elforrta a levét, a kész rizshez keverjük, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 179
elküldve: 8
receptkönyben: 402
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (8)

bjk
bjkv, 2013-03-24 14:02

Kedves Szabina!
Ma ez volt a vasárnapi ebéd, nagyon-nagyon finom volt! Köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt a szuper receptet!
Kata

gregoreva
gregorevah, 2012-09-24 12:29

Besamel!

Ez a recepted is fenn van azon az oldalon. :-(
Facebook, Tuti receptek.
Én nem akarok kavarni, de ez nekem nem tetszik.
Éva-Anyóca

tibóka
tibókaszo, 2012-04-07 17:25

A lányom húsvéti ebédként kívánta meg, úgy hogy a holnapi ebédünk ez fog lenni!!!!Nagyon guszta, ahogyan elkészítetted!!:)

Efuka
Efukap, 2011-12-23 12:11

szeretnem megkerdezni, hogy milyen turot hasznalt a toltelekhez, juh vagy tehen turot? szeretnem elkesziteni karacsony esti vacsoranak! Elore is koszonom! Eniko

Besamel
Besamelp, 2011-12-23 13:48

Tehéntúrót használtam.
Remélem ízlik majd! Jó étvágyat hozzá! :)
Szabina

Gabica1313
Gabica1313szo, 2011-11-19 22:50

Ezt a finomságot tegnap vacsira készítettem el, igaz én háromszögletűre hajtottam. Nagy sikert aratott a családnál. Köszönöm szépen a receptet. :)

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
493