r
Nosalty Logó

Kapros-túrós szalonnás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ada
Kapros-túrós szalonnás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 831 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 3323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 831 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8921.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 3323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. Összekeverjük a liszttel, sóval, zsírral, és tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég a 25 dkg, kicsit még adunk hozzá, óvatosan, mert viszonylag lágyabb tésztára van szükség. Ha kész, letakarva pihenni hagyjuk, és duplájára kelesztjük. Akinek nincs ideje, az 50 fokra előmelegített sütőben - nem hőlégkeverésen - rásegíthet a folyamatra (én most idő hiányában már kinyújtva kelesztettem a sütőben).
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  5. A két tojást szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
  6. A túrót a tejföllel, sóval, kaporral, a két tojás sárgájával és a búzadarával alaposan összekeverjük, majd a tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  7. A megkelt tésztát kizsírozott/vajazott/sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, a tetején egyenletesen eloszlatjuk a kapros túrót, és megszórjuk az apróra kockázott szalonnával.
  8. A sütőben 20-30 percig sütjük.
  9. Amíg sül, a tejfölt és az 1 tojást alaposan elkeverjük egymással.
  10. A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből a lepényt, egyenletesen rákenjük a tojásos tejfölt, és visszatoljuk pirulni. Akkor kész, ha szép sárga a teteje, ez pár perc alatt megvan.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7076
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ilyenkor kaporszezonkor elmaradhatatlan gyermekkorom óta a kapros-túrós lepény. Van aki sósan, van aki édesen szereti, én most a sós változatot hoztam. Az édes változat annyival különbözik, hogy a tésztába só helyet egy kis cukor kell, és a túróba is só helyett cukor kerül, a szalonnát pedig elhagyjuk róla. Nagyon finom, könnyű nyári ebéd vagy vacsora.:)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?