r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.9 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.5 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 3459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a pici cukrot,és hagyjuk felfutni(kb. 10-15 perc).
  2. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót: a lisztet, a zsírt, 1 tojást, a túrót, a kaprot, majd hozzáöntjük a felfutott tejes élesztőt. Sózzuk, és összedolgozzuk, cipót formálunk belőle.
  3. Kb. 40 percet kelesztjük meleg helyen.
  4. Lisztezett felületen fél centisre nyújtjuk a tésztát, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, megkenjük a tojással,és még 20 percig hagyjuk kelni.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3295
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

A kapor tetszés szerint elhagyható. A tetejét pedig sajttal is megszórhatjuk. Kényelmesen 2 és fél tepsiben sül meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon 25 dkg túróm, és most semmi másra nem kellett. Ráadásul pogit is sütni akarok már egy ideje. Nálunk a túró imádja a kaprot, így muszáj volt beletenni. :) A rozsliszt meg ott figyelt a polcon, és láttam rajta, hogy nagyon pogivá akar lenni. A kislányom segített kiszaggatni, és megkenni. A kedvéért figurás pogik is készültek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek