r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pite zad konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zad9
Kapros-túrós pite zad konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.9 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6347.5 g
  • Cink
    665 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    527 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1438 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjuk össze linzertésztává a hozzávalókat. Ha túl lágy, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, akkor tejfölt. Tegyük a kis gombócá gyúrt tésztát a hűtőbe 1 órára (fagyasztóban 20 percre is elég) pihenni.
  2. Vegyük elő a tésztát, és pár mozdulattal gyúrjuk meg kicsit, majd lisztezett felületen nyújsuk ki vékonyan. Tegyük a kinyújtott tésztát a kikent, lisztezett tepsibe úgy, hogy peremet is képezzünk a tésztából. Ne aggódjunk, ha elszakad közben a tészta, könnyen összetapaszthatóak a darabkák. Tegyük a hűtőbe a tepsit, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A tojásfehérje kivételével alapossan keverjük össze a töltelék hozzávalóit. A tojásfehérjét verjük kemény habbá pici sóval, majd óvatosan keverjük a töltelékhez.
  4. Vegyük elő a tésztát és a tetejét vékonyan kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a tölteléket.
  5. Gázsütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt megsül.
  6. Tálalásnál tehetünk még hozzá lekvárt.
  • Tepsi mérete: 45x45
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5195
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám mesélte, hogy gyermekként sok kapros-túrós palacsintát ettek. Megrögzött diétázóként én nem szoktam palacsintázni, de ez a krém megfogott, erre találtam ki ezt a hajdinalisztes receptet, mert épp megkívántam ezt a gabonát. Szerintem remek párosítás lett! Az sem utolsó, hogy a kaprot nagyon sok cukorbeteg számára ajánlják, mivel segít az inzulinháztartásban, ezért is használtam steviát édesítésre, és a túró, -mivel fehérjének számít- viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz az egész sütemény. Hogy egyértelmű legyen, én erre gondolok lecsöpögtetett tejföl alatt! Nekem bevált, gyakran helyettesítem már ezzel a mascarpone-t. Viszont mullap helyett dupla organza anyagot használok a lecsöpögtetés során. Remélem másoknak is ízlik majd!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?