r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pite 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós pite 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 787 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6283 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.5 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 787 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10539.6 g
  • Cink
    1959 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1961 mg
  • Vas
    1522 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    3378 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.3 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1972 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 6283 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, csipetnyi sót és a joghurtot. Homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  4. A töltelék hozzávalóit kézimixerrel alaposan kikeverjük.
  5. A tésztabucit két részbe osztjuk és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott tepsibe tesszük.
  6. Villával megszurkáljuk.
  7. Erre jön a túrótöltelék, majd a másik tésztalap, amit szintén megszurkálunk.
  8. Tetejét pici vízzel elkevert tojássárgával megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverésen 165!) kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27010
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb sztori, csak anyukám kapros-túrós pitét evett volna, én meg megsütöttem neki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek