r
Nosalty Logó

Kapros-túrós leveles rétes cukkinivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Kapros-túrós leveles rétes cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5336 micro
Összesen 1755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg. Keresztben kettévágjuk, majd a 2 db-ot felállítjuk, és 3 hasábra felvágjuk. Ezeket hosszában-keresztben pici kockákra vágjuk (ca. 0.5x0.5 cm).
  2. Kockázzuk fel a fokhagymát is, a kaprot aprítsuk fel.
  3. 2 ek olívaolajon rázogatva magas hőfokon pároljuk meg a cukkinit roppanósra. Legvégén adjuk csak hozzá a fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Miközben hűl a cukkini, elkészítjük a töltelék második részét. A krémsajtot habosra keverjük az egyik tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk. A kihűlt cukkinit belekeverjük a masszába.
  5. A szezámmagokat egy teflon serpenyőben pirítsuk meg, állandó rázogatás közben. Akkor jó, ha elkezd pattogni.
  6. A sütőpapíros leveles tésztát kigöngyöljük. A másik tojást felverjük, és ecsettel a tészta egész felületét bekenjük. A 4 szélét kenjük be duplán. Szépen elosztva szórjuk rá a szezámmagot.
  7. A tölteléket a tészta alsóbb felére rendezzük, majd a sütőpapír segítségével göngyöljük fel. A két végét nyomkodjuk össze, és ezeket behajtva rögzítsük. A papír segítségével emeljük be a tésztát egy tepsibe, vagy tegyük sütőlapra.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg szép pirosra. Ha szükséges, egy idő után tegyünk a tetejére lazán egy fóliát, hogy nehogy megégjen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3262
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Ajánló

Előételnek, egy tartalmas leves után, azaz bármikor fogyasztható, hidegen, melegen - nagyon finomra sikerült!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-túrós leveles rétes cukkinivel
Marti48 317 recept

Ez egy általam frissen kitalált strudli, maradék cukkiniből és a hűtőben lévő anyagokból. Ízre hasonlít a klasszikus "kapros-túrós" lepényhez, de cukkini ad neki egy kellemesen pikáns aromát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!