r
Nosalty Logó

Kapros-túrós béles Horváth Ilona után

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós béles Horváth Ilona után
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.6 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.3 g
  • Cink
    1047 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    818 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 2447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Szélére egy csipet sót szórunk, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, amit most hozzáadunk a tojással együtt.
  3. A maradék tejjel könnyű tésztát gyúrunk, majd beledolgozzuk a vajat is.
  4. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, s hosszában és keresztben is három felé vágjuk. Így 9 darab négyzetet kapunk.
  5. Most a töltelékhez a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a tojások sárgájával, a darával és a csipet sóval felvert tojásfehérjékkel, majd belekeverjük a kaprot is.
  6. A négyzetek közepére egy-egy evőkanállal teszünk a kapros túrótöltelékből, majd a szemközti csücsköket kicsit meghúzogatva egymásra hajtjuk.
  7. A kis batyukat sütőpapíros tepsire helyezzük, tojássárgájával lekenjük, s meleg sütőben szép pirosra sütjük.
  8. Akár melegen, kis porcukorral meghintve már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18947
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Horváth Ilona bizonyára mindenki által ismert "Szakácskönyv"-éből származik. Ott kapros-túrós lepény néven fut, s csak megjegyzésként ír a tészta többféle felhasználhatóságáról, így a túrós táskáról is. Nálunk Szabolcsban ezt hívják bélesnek. Édesanyám is mindig ezen recept alapján készíti a család, s leginkább édesapám örömére, aki a kapros-túrós béles általam ismert, legnagyobb rajongója. Ideális második fogásként egy tartalmas leves után vagy mint reggeli péksütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?