r
Nosalty Logó

Kapros karalábéleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Kapros karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 223 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 1331 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 35 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2009 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 223 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12055 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 1331 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, petrezselymet, kaprot apróra, a karalábét és a krumplit kis kockára, a répákat karikára vágjuk.
  2. A hagymát kevés zsíradékon megdinszteljük, majd beletesszük a zöldséget és átpirítjuk, megszórjuk a petrezselyemmel, a kapor felével, ételízesítővel, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A tojásból, sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk és a majdnem kész levesbe csipkedjük.
  4. Ha megfőtt a levesben minden, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, a maradék kaporral még megszórjuk, beletesszük a tejfölt és még egyet rottyantunk rajta.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18124
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Ez a leves a véltetlen műve. Téli időszakban ugyanis mindig van a fűszeres szekrénykében szárított zöldnövényekből jó pár adag. A petrezselymes zacskó helyett a kaprot ragadtam meg és öntöttem nyakon a levest:-). Majd csak lesz valami alapo, nem szóltam a családnak a cseréről...Azóta így főzőm, mert a végeredmény pikáns, finom, laktató ebéd lett.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek