r
Nosalty Logó

Kapros gombaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Kapros gombaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1170 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 293 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2361 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 1170 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat vágjuk fel (apró darabokra /csíkokra,ki hogyan szereti).
  2. A vöröshagymát aprítsuk fel kis kockákra.
  3. A kaport és a petrezselymet aprítsuk fel, a kaporból tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.
  4. A vajat olvasszuk meg kis lángon, majd tegyük hozzá az apróra vágott hagymát.
  5. A hagymát pirítsuk üvegesre.
  6. A felaprított gombát adjuk a hagymához, és engedjük, hogy levet engedjen.
  7. Ha a gomba levet engedett, adjuk hozzá a petrezselymet, a kaprot, és a szójaszószt.
  8. Öntsük fel húslevessel, vagy 4 dl vízben feloldott 2 húsleveskockával.
  9. Főzzük addig, amíg a gomba puhára nem főtt.
  10. A lisztet a paprikávalés a borssal keverjük simára, majd adjuk hozzákevergetés közben a tejet, keverjük csomómentesre.
  11. Az elkészült keveréket a levessel hígítsuk tovább (kiegyenlítve a hőmérsékletet), majd adjuk hozzá a leveshez.
  12. Adjuk hozzá a fél citrom levét.
  13. Főzzük a levest forrásig.
  14. Ekkor a tejfölt hígítsuk a levessel, majd ha elég híg lett, öntsük vissza.
  15. Pár percig még melegítsük a levest, de felforralni nem szabad!
  16. Sóval ízesítsük a tálalás előtt.
  17. Tálaljuk a leves tetejére szórt kaporral.
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18840
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 08.

Ajánló

Nagyom finom és laktató leves, a főétel legyen könnyű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi gombaleves új dimenziója, kaporral, szójaszósszal, citromlével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek