r
Nosalty Logó

Kapros csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kapros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1650 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 413 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1650 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaprot finomra aprítjuk. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és meghintjük kaporral. Egy tálban félretesszük addig, amíg elkészítjük a tojásos bundát.
  2. A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk a sűrű palacsintatésztában, és forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor a hússzeleteket megforgattuk, a már megsült oldalára tesszük a mozzarellaszeleteket. Amíg megsül a másik fele, addig a sajt szépen ráolvad a húsra.
  3. Papírtörlőre szedjük, és sült krumplival kínáljuk. Tálalás előtt a sajtos szeleteket megszórjuk egy-egy csipetnyi friss kaporral.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4229
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros csirkemell
Lizinka_ 588 recept

A bundás csirkemellet kaporral ízesítettem, mivel rengeteg kapor nő a kertben. Gondoltam, egy kis mozzarella sajt nem árt neki, ezért ezzel a hozzávalóval is variáltam a vasárnapi ebédet. Köretnek Kárai Dávid által közzétett tökéletes sült krumplit készítettem. Mondanom sem kell, fejedelmi lakoma kerekedett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek