Kapros burgonyaleves pirított szalonnával recept

Kapros burgonyaleves pirított szalonnával
Kapros burgonyaleves pirított szalonnával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom leves, aki szereti a kaprot, ezt is szeretni fogja, a pirított szalonna csíkok pedig csak dobnak az ízén.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kapros krumplileves, krumplileves kaprosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket kis olajon lepirítjuk, majd ráöntünk 1,5 l vizet vagy zöldség alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha megpuhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a tejfölt, és a kaprot, majd le is vesszük a tűzről.
  3. Külön edényben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük vízzel, megfőzzük, és a leveshez adjuk.
  4. Tálaláskor megszórjuk a tetejét a pirított szalonnával, és kevés friss kaporral.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 283
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucogi70
jucogi70 szo, 2012-03-03 09:27

ma ez a leves lesz ebédre,a másodikat még most keresem hozzá:)

saif
saif sze, 2012-02-29 10:53

Köszönöm, tuti recept. Tegnap megcsináltam. A férjem nagyon értékelte :))

286