Káposztás tészta recept

1 adag
635
kcal
Káposztás tészta
Káposztás tészta
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A káposzta lereszelése és megpirítása elég időigényes, ezért érdemes egyszerre két-három adagot készíteni.
A pirított káposzta jól bírja a mélyhűtést.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Káposztás cvekedli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
  2. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.
  3. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
  4. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
  5. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
  6. Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
  7. Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
  8. Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
  9. A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
  10. Forrón tálaljuk.

  • költség: 490 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 179 507
elküldve: 23
receptkönyben: 1 310
elkészítve: 100/153
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (26)

h3eniko
h3enikocs, 2013-07-11 00:38

Szia Muci!
Egybol 2 fej kaposztaval inditottam, mert tetszettek a hozzaszolasokban a tanacsok. Nem bantam meg! Nem tudom te hogy csinalod, de kaposztareszeles majd megette az idegeimet. :) Kb 10 perc utan elokaptam a hagymaapritomat es az idegeim meg lettek mentve. :)
Mielott borsoztam volna, a fele kaposztat felretettem fagyasztani, es csak a maradekot borsoztam.
Az elso kaposztastesztam! Nagyon finom lett!
Ha elfogy a fagyasztobol, a kovetkezo adag is a te recepted alapjan fog keszulni! Koszonom a receptet!
Ja, 30 dkg lisztbol gyurtam hozza hazitesztat es azzal ettuk. Szerintem igy meg finomabb volt es pont hozzavalo mennyiseg is lett. :)
Eniko

Muci
Mucics, 2013-07-11 14:52

Szia Enikő !
Örülök,hogy jól sikerült és ízlett a káposztás tészta. Az biztos, hogy a házilag gyúrt tésztának nincs párja. Én kicsit már elkényelmesedtem ezen a téren. A káposztareszelés is elég macerás, én a reszelő nagyobb lyukú részével szoktam lereszelni.
Üdv.: Muci

orsikaspex
orsikaspexsze, 2013-05-29 12:06

Sziasztok!
Most készítettem el ezen recept alapján a káposztás töltött kiflimet.
igy is nagyon jó ez a recept.Köszönöm.
Remélem a szolfézstanárnőm káposztás fornettijénél sokkal jobb lett,mert ő azt imádja ,de én csináltam neki igazit!!
ma lesz a vizsgám:)))

WebDragon
WebDragoncs, 2013-05-16 13:40

A káposzta kilója 550 a tészta 380...
Én a pirított cukorhoz adok egy kanál ecetet, és 2 gerezd fokhagymát is..majd julienne-re vágott répát is, kb 2 szálat.. utána teszem bele a káposztát.. a végén szójaszósszal izésítem.. kicsit kinaias.. de nagyon szeretik..

bmbe
bmbev, 2013-02-17 22:10

Igen, megvan, mi lesz a holnapi ebéd. Köszönöm az ötletet!... de nem ám borssal, hanem cukorral - édesen :-))

evacili
evacilics, 2012-07-19 15:56

Mivel a káposzta reszelése és pirítása hosszú időt vesz igénybe, én egyszerre két adagnyit szoktam csinálni. Beteszem a mélyhűtőbe és legközelebb csak a tésztát kell kifőzni. Recept mentve.

Medveczki Enikő
Medveczki Enikősze, 2011-11-02 17:25

Kedves Muci és Kedves Mindenki!
Nem számitok már kezdőnek,de a mi családunkban ez az étel nem volt jellemző.Nekem a kép alapján ez a recept tetszett meg.Nagyon finom lett,egy aprócska gond volt vele:a bors mennyisége.Nekünk nagyon sok volt a két mokkáskanállal,a 4 éves kisfiam nem tudott enni belőle,és én sem.Nem gondoltam hogy ilyen erős lesz tőle.Aki nem szereti ennyire erősen,szerintem sokkal kevesebbet rakjon bele,és akkor az egész család örömét leli az ebédnek,és nem végződik sirással.

tregard
tregardsze, 2011-11-23 07:47

két mokkáskanál bors ekkora adagba tényleg nem sok, nem lehet, hogy teáskanállal raktál bele, mert akkor valóban nagyon borsos lehetett. amúgy a fűszerezésnél leginkább célravezető, ha óvatosan kezded, és közben kóstolgatod, mert mindenkinek más az ízlése.

Medveczki Enikő
Medveczki Enikősze, 2011-11-23 08:48

Kedves tregard!
Biztos hogy mokkáskanállal tettem bele,nem teáskanállal, mi nem füszerezzük ennyire az ételeket.De ez kellett ahhoz,hogy megtanuljam óvatosan a borssal :).

Muci
Mucisze, 2011-11-02 18:17

Kedves Medveczki Enikő !
Sajnálom, hogy erősre sikerült a káposztás tésztád. Nem tudom mekkora mokkás kanalad lehet ? Vagy púposan
mérted. Két kis mokkáskanál őrölt bors nem okozhatott ekkora mennyiségnél olyan csípősséget, mint írtad.
Üdv: Muci

katamolly
katamollyh, 2011-10-24 20:41

Kedves Muci!
Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet, mert, bár nem most kezdtem főzni, káposztás tésztát még nem készítettem, csak a mamámnál ettem. Külön örülök, hogy leírtad, kb. mennyi ideig tart megpárolni a káposztát, kezdő káposztástészta-készítőknek ez nagyon fontos információ! Nekünk holnap lesz belőle ebéd, de ma este készítettem el a káposztát, mert két kicsi gyerek mellett így könnyebben megoldható a főzés (kisfiaim 1 és 4 évesek). Mi borsot csak a tányéron teszünk rá, mert a nagyobbik kisfiam cukorral szereti. Még egyszer köszönöm a receptet!

Muci
Mucisze, 2011-10-26 17:07

Kedves " katamolly " !
Nagyon szívesen. Remélem ízleni fog.
Üdv.: Muci

salsera
salserav, 2011-09-18 14:54

A recept nagyon jó, lementettem, viszont nem lehetne tiltani a spam-eket?! nagyon zavaróak!!

NoSalty
NoSaltyv, 2011-09-18 15:15

Kedves Salsera, köszönjük, hogy felhívtad rájuk a figyelmet :) Igyekszünk szűrni Őket!

Muci
Muciszo, 2011-07-30 17:25

Kedves Harold Zilder !
Valószínűleg nem csak az óvatos pirítás , hanem a dupla mennyiség is oka volt a hosszabb pirítási időnek.
Üdv.: Muci

ancsyf18
ancsyf18v, 2011-07-24 22:08

Sziasztok! Én még annyit tennék hozzá ehhez a recepthez, hogy ha nem eszitek meg egyszerre akkor másnap (vagy még aznap, én úgy szoktam) jó egy kicsit megpirítani teflonon, vagy palacsinta sütőben és úgy még szupibbb!!!

Harold Zidler
Harold Zidlercs, 2011-06-30 17:45

jajj éppen most várom, hogy végre megpárolódjon :) úgy csináltam, mint anyám, besóztam egy éjszakára, de még így sincs meg 45 perc alatt! mondjuk 2es lángon csinálom, de már másfél órája... nem baj, tisztára megéri!! ha nem lennék olyan sznob, hogy megkövetelem a változatos étrendet, bizony hetente 2-szer ezt enném!! :) (most is 2kilot csinálok, megy majd a fagyóba) köszi a receptet!

bija
bijah, 2011-04-25 23:55

Gonosz leszek, de ez mégiscsak úgy az igazi, ha kézzel gyúrt a tészta, mint nagymamám készítette oly sokszor.:)

szisz
sziszk, 2010-06-08 08:55

:) Ugyanilyen tányérjaink vannak :) és tudom, mi lesz az ebéd;)

domdodom
domdodomv, 2010-03-28 17:29

én is szeretem a karalábés tésztát! :)
a káposztát reszelés helyett belerakom az aprítóba, és így nagyon hamar megvan. a sztrapacskához a krumplit is így szoktam.

serci
sercik, 2009-12-01 20:34

Kis sülthagymát nem teszel rá? Boldogult édesanyám mindí úgy csinálta, és nagyon finom. A karalábés tésztától-megmondom őszintén a hideg kiráz,mert utálom,csak a húslevesbe szoktam tenni,de onnét is kidobom,ha kész!

Gelencsér Márta
Gelencsér Mártav, 2009-08-09 17:18

Helló!
Kipróbálta már valaki a karalábés tésztát?Nos,teljesen úgy kell csinálni,mint a káposztásat.Ugyanúgy le kell reszelni,stb,a karalábét.Nagyon finom.Nemrég csináltam és elfogyott az egész.

Legfrissebb cikkek

Egészséges szürkemarha-ételek
Egészséges szürkemarha-ételek
Vajon egészséges a szürkemarhahús fogyasztása? Milyen, a szervezet számára fontos elemeket tartalmaz? Tudj meg többet róla most! (x)
8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
A gyümölcs nem csak a sütibe való
A gyümölcs nem csak a sütibe való
Alma, körte, barack, szeder, és máris kattognak a fogaskerekek, hogy milyen sütit süss belőle. Változtass: készíts húst gyümölccsel!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
636