Káposztás tekercs -Batida tekercs recept

Káposztás tekercs -Batida tekercs
Káposztás tekercs -Batida tekercs
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bogi, alias Batida remek receptje a rántott káposzta ihlette ezt a receptet.  Ezért neveztem el Batida tekercsnek :). Nagyon finom mind a két változat. Nem is gondoltam volna, hogy egy egyszerű étel, mint a káposzta, ilyen sok oldalú lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mellé Batida tunkolósát, amit a rántott káposzta receptjénél megtaláljátok! Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

baconnel-sajttal töltött káposztalevelek rántva, rántott káposztás tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztaleveleket beletesszük forrásban lévő, sós vízbe, és pár percig, amíg meg nem ereszkedik, főzzük. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön. Lecsöpögtetjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sajtból a megadott méreteket szeleteljük, a baconszeleteket félbe vágjuk. A kihűlt káposztaleveleket kiterítjük, és mindegyikre ráhelyezünk 2 fél szelet bacont.
  3. A közepébe rakjuk a sajtot, és betekerjük a káposztalevelekkel úgy, ahogy a töltött káposztánál a tölteléket.
  4. Becsomagoljuk. Szokásos modón bepanírozzuk, és forró olajban közepes lángon szép pirosra sütjük.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 741
elküldve: 4
receptkönyben: 695
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (30)

Szilviaa
Szilviaap, 2013-04-19 18:44

Húú..nagyon finom lett! Kelkáposztával csináltam és bacon helyett sonkát tettem bele, mert az volt itthon. Köszönöm a receptet!

laraed
laraedv, 2013-04-21 13:59

Kedves Szilvia ! Nagyon szívesen :))))) Én is nagyon szeretem:) Üdv Edit

laraed
laraedp, 2012-01-06 12:05

Kedves Kincsem212! Jól teszed:)) Remélem amennyire ötletes , annyira finom is lesz számodra:)) Üdv Edit

pbetti30
pbetti30sze, 2012-01-04 12:46

Szia!
Most készítem csak én kelkáposztából és raktam még bele selyemsonkát is mert volt maradék és nem akartam kidobni,mert az ugye hamar megromlik.Nagyon fini,a zsemlemorzsába szezámmagot és fokhagyma granulátumot is raktam.Mennyei!!:)))) Köszi

laraed
laraedsze, 2012-01-04 16:09

Kedves Betti ! Nagyon örülök , hogy ízlik.:))) Üdv Edit

laraed
laraedh, 2011-07-25 20:59

Z ! Köszönöm ezt a tömör elismerést!! :)))))))))))))))))

ladybird
ladybirdsze, 2011-07-20 22:39

Kedves Edit!
Fantasztikusan jó a recepted! Minél hamarabb el kell készítenem! Mentettem! Puszi! Éva

laraed
laraedcs, 2011-07-21 07:30

Kedves Éva! Nagyon örülök , hogy így kóstolás nélkül is pozitív a véleményed róla. Remélem ha elkészíted , majd jelzed, hogy ízlett-e!!! Üdv Edit

laraed
laraedsze, 2011-07-20 12:47

Drága Erika ! Örülök , hogy ízlett:)) Lehet tovább fejleszteni töltelékileg:)) Hű de szép szó:)))))Puszi Edit

venusz1
venusz1k, 2011-07-19 22:12

Kedves Edit!
Mi is nagyon régóta eszük ezt a finomságot,csupán annyi különbséggel,hogy kelkáposzta levelével készítjük,amit köménymagos-sós vízben puhítunk meg.Ha ajánlhatom próbáld ki.Nagyon finom úgy is.Üdv:Szilvi

laraed
laraedk, 2011-07-19 22:21

Kedves Szilvi !Ki lesz próbálva, mert szeretjük a kelkáposztát is:))) Köszi ! Te meg ezt próbáld ki:))) Üdv Edit

bokine
bokinek, 2011-07-19 13:44

Ezt bizony én is kipróbálom, nagyon guszta:))) Puszi: Erika

bokine
bokinesze, 2011-07-20 12:27

Drága Editkém!
Tegnap elkészítettem ezt a finom receptedet, hát mennyei lett, rizzsel és tartármártással :)))
Puszi érte: Erika

FEGA
FEGAv, 2011-07-17 06:16

Kedves Edit!
Az imént bukkantam a zseniális receptedre az iWiW klubban és már nagyon várom hogy nekilássak az elkészítésének........
Mindenesetre az ínyenc barátaimnak már el is küldtem a receptet......
Gratulálok!

laraed
laraedv, 2011-07-17 09:09

Kedves Fega ! Köszönöm szépen :)))Nagyon örülök , hogy tetszik a recept. Az alap recept a rántott káposzta Bogitól / Batida / való , én csak kicsit átalakítottam , és bővítettem sajttal és bacon-nal. Ha elkészítetted várom a véleményedet róla:)) Üdv Edit

Batida
Batidaszo, 2011-07-16 12:06

Edit, ez a recept nagyon jó lett! És a TIÉD, hiszen a káposztát nem én találtam fel. :-DDD puszi

Fahéj
Fahéjp, 2011-07-15 18:39

Kedves Edit!
Nagyon guszta és nagyon finom lehet! Gratulálok! Elmentve. :)
Üdv: Fahéj

laraed
laraedp, 2011-07-15 20:31

Kedves Fahéj ! Köszönöm a dicséretet. Tényleg finom! :)))Üdv Edit

laraed
laraedp, 2011-07-15 16:28

Kedves Periscope ! Remélem majd ki is próbálod és megírod , hogy ízlett-e!!! Üdv Edit

laraed
laraedp, 2011-07-15 16:26

Kedves Csikipi ! Tényleg jó ! Köszönet Batidának ! Tőle jött az ihlet ! Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
Így működik a tökéletes sütés
Így működik a tökéletes sütés
Mitől barnul, sül a hús, a kenyér vagy akár a zöldség? Hogy lassítsuk vagy gyorsítsuk a folyamatot? Ha te is szeretnéd tudni, olvass tovább!
2764