Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Boltban találkoztam először ezzel a pogácsával, aztán megpróbáltam házilag előállítani.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejes káposztát lereszeljük, és besózzuk. Legalább 20 percet hagyjuk a sóban állni.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a kicsavart káposztát. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, mintha káposztás tésztához, vagy réteshez készítenénk. A tűzről levéve a borssal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.
  3. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  4. A kétféle lisztet és a búzakorpát összekeverjük, sózzuk és elkeverjük benne az olívaolajat.
  5. A liszt közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a pirított káposztát.
  6. Rugalmas tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Belisztezzük és kb. 1 órán át kelesztjük.
  7. Ezt követően kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk, és egy kés hegyével berácsozzuk a tetejét. Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és enyhén kiolajozott tepsibe tesszük.
  8. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még legalább 20 percet kelesztjük.
  9. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 74 137
elküldve: 6
receptkönyvben: 379
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilu28
Lilu28 cs, 2014-11-13 15:29

Kedves Zederta! Zseniális a recept! Köszönöm szépen! :) Én annyit módosítottam rajta az eredetihez képest, hogy az egy óra kelesztés után kinyújtottam, meghajtogattam és kelesztettem még 20 percet, majd ezt még kétszer megismételtem. Nagyon szép leveles pogit kaptam! De örülök nagyon, hogy ráakadtam a receptedre, mert régóta vágytam egy jó anyu-féle káposztás pogira, de nem eszem fehér lisztet és nem mertem nekiállni más lisztből. Ez viszont fehér liszt nélkül is olyan volt, mint az anyu-féle igazi :)

verapaar
verapaar sze, 2012-10-31 10:05

Kedves Ze(n)derta!
Nem gyakran készítek keltésztát, úgyhogy nincs nagy rutinom-e téren. Egy kicsit aggódtam hogy a teljes kiőrlésű lisztből is elég levegős lesz-e a tészta. Az eredmény meggyőző volt. Egész nap rájártam, nem tudtam abbahagyni a csipegetést. A családomnak is ízlett (volna ha hagyok nekik):)

csili
csili v, 2011-02-27 18:59

Nagyon finom recept. Ma elkészítettem és a családnak nagyon ízlett.Köszi

zederta
ze(n)derta / zederta v, 2011-02-27 21:03

kedves Csili!
örülök, hogy elnyerte a családod tetszését!
további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

619