Káposztás paszuly csülökkel recept

1 adag
695
kcal
Káposztás paszuly csülökkel
Káposztás paszuly csülökkel
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A káposztás paszulyt csülökkel sok barátom nem ismerte. Voltak olyan ismerőseim, akik villát kértek a terítésnél. Persze nagyot néztek, amikor eléjük raktam a gőzölgő levest. Ma már jót nevetünk ezen. Nagyobb összejöveteleken sokat szerepel az étlapon, mindig nagy sikerrel. A levest friss, fehér kenyérrel szoktam tálalni. Tartalmas, kalóriadús, nagyon finom egytálétel. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülkös bableves, csülkös paszuly, káposztaleves babbal és csülökkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hidegvízbe feltesszük főzni, dobunk a vízbe babérlevelet, néhány szemes borsot, és puhára főzzük.
  2. A csülköt egy kis áztatás után felkockázzuk, és egy másik lábasban feltesszük szintén hidegvízbe főzni (a csontot is). Mikor a csülök félig puha, hozzárakjuk a babot (amit előző este beáztattunk).
  3. Ha puha a babos csülök, hozzáöntjük a levével együtt a megfőtt savanyú káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, majd összeforraljuk.
  4. A levest kóstolás után fűszerezzük.
  5. Elkészítjük a rántást: a forró olajba belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a pirospaprikát. A meleg rántáshoz hidegvizet öntünk (kb. 2 dl) összekeverjük és gyorsan a takarékon bugyogó leveshez öntjük.
  6. Forrás után a levesbe öntjük a tejet. A tejfölt összekeverjük egy merőkanál forró levessel, és ezt is a fazékba keverjük. Forrástól még 3 percig főzzük, és kész.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 319
elküldve: 6
receptkönyben: 177
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
36 recept

Hozzászólások (14)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyokk, 2014-04-15 10:42

Én, szabolcsi származású szomszédasszonytól tanultam.
Ő "csak" kolbásszal, (rántás, tejföl), készítette, úgy is finom volt, én "füstölt akármivel" szoktam...
Szerintem is, ez egy nagyon finom étel, jó hogy föltetted a receptet!
(-"Jön a sonkalé, - maradék sonka", -én nagyon ajánlom, próbáljátok ki!

éva juhász
éva juhászk, 2014-04-15 12:28

Szia!
Köszönöm a hozzászólásodat! Remek ötlet a sonkalé! :)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

kiskifli78
kiskifli78p, 2014-03-21 15:17

Én is szabolcsi vagyok, nálunk ez egy ismert leves. Én a rántást tejföllel engedem fel, és kihagyom a tejet a levesből. Felénk igy főzzük. Nagyon tápláló és laktató, még a gyerkőcök is imádják! Ma épp ezt főzöm :)
Mi általában kenyérrel esszük, de ez izlés kérdése. Mellé palacsintát, buktát, csőrögét szoktunk sütni, mikor mire van idő.

Sancho
Sanchosze, 2012-07-25 10:08

Na, ez jó! Éppen van kovászos káposztám, abból fogom elkövetni.

éva juhász
éva juhászsze, 2012-07-25 10:56

Szia Sancho!
Remélem ízleni fog! Kérlek majd jelezd vissza,hogy milyen volt:)!
Üdv
Évi b.

juditmama
juditmamap, 2012-07-13 17:40

Gyerekkorom kedvenc, főként télen főzött eledele. Édesanyám szabolcsi lévén gyakran került az asztalra. Még fiatal korunkban egy japán vendégünket leptük meg vele. Na, neki nem izlett, de azóta sem találkoztam olyan emberrel aki ne dicsérte volna.

éva juhász
éva juhászszo, 2012-06-09 14:22

Szia
Én Budapesten születtem, és Budakeszin élek születésem óta. Édesanyám szatmári, természetesen tőle tanultam a receptet üdv

joeanne
joeannep, 2012-06-08 13:03

Na most igazán megéheztem! Nagyon guszta! Mentettem Üdv Joeanne

gregoreva
gregorevacs, 2012-06-07 23:49

Mesés, mentettem, köszönöm.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
695