r
Nosalty Logó

Káposztás lusta lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Káposztás lusta lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Összesen 6505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10724.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    7323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 6505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egy kanál kacsazsíron a káposztát sózva, borsozva megpirítjuk, kihűtjük.
  2. A cukros, langyos tejen az élesztőt felfuttatjuk, majd alulra rakva a folyékony hozzávalókat, felülre a szilárdakat (káposztát is), kenyérsütőgépben dagasztjuk, megkelesztjük. (Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor minden fordítva megy, alul a lisztnek árja, felül a folyadék. Ezt gyúrjuk ruganyos tésztává kézzel.)
  3. Kelesszük egy órán át, és amikor duplájára nőtt, vágjuk darabokra- 14-15 lángos lesz belőle,- formázzuk golyókká és kelesszük még 10-15 percet.
  4. Forrósítsunk fel olajat bőven. Ha elég forró, a lángost húzogassuk szét kézzel, és már mehet is az olajba. Első fele sütésénél fedjük le fedővel, a másodiknál már nem fontos.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15552
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás lusta lángos
Évi néni 1830 recept

Ennek a receptnek az eredetijét, ami nem sokban tér el ettől, legkedvesebb unokanővéremtől kaptam (mikor azon törtem a fejem, hogy én is veszek egy kenyérsütőgépet, mint ő. Ez pedig már 10 éve volt.) Mivel mániám a kelt tésztába a joghurt, ezért változtattam a dolgon. Az eredetiben káposzta sem volt. A lényeg viszont az, -amiről a lángos is kapta a nevét -, hogy ezt az adagot, vagy tetszőlegest bekeverhetünk egyszerre, de nem fontos mindet kisütni, hanem tárolhatjuk a hűtőben lefedve egy edényben, vagy zacskóban napokig és csak annyit veszünk ki belőle, amennyire szükségünk van. Több napig is eláll így a tészta. Másik nagy előnye pedig, hogy nem szívja magába az olajat. Egyszerűen remek recept, amiért örökké hálás leszek az én drága Marikámnak.

Hozzávalók

A tésztához

A dinsztelt káposztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?