r
Nosalty Logó

Káposztás kínai

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tünde
Káposztás kínai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    4382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 1571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sherryt elkeverjük a szójaszósszal és a kínai fűszerrel. A húst kb. fél cm vékony csíkokra vágjuk. A sherrys keverékben kb. 15 percig pácoljuk.
  2. A tésztát lobogva forró, sós vízbe tesszük, levesszük a tűzről, és kb. 4 percig duzzadni hagyjuk. Villával fellazítjuk, majd lecsepegtetjük.
  3. A káposztaleveleket szétválasztjuk, és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A paprikát megmossuk, négybe vágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  5. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Megszórjuk a gyömbérporral.
  6. A káposztát kevés olajon, só nélkül megdinszteljük.
  7. A húst lecsepegtetjük, körben felfogjuk a lecsepegő páclét, és elkeverjük a zöldséglevessel, az étkezési keményítővel és a cukorral.
  8. A wokot felforrósítjuk, beleteszünk 2 evőkanál olajat. A húst állandó kevergetés mellett sütjük benne, felöntjük annyi vízzel hogy megpuhuljon, majdlefõzzük róla, s kivesszük.
  9. A gyömbéres vöröshagymát, fokhagymát és a póréhagymát 2 evőkanál olajban kb. fél percig sütjük. Leöntjük a fűszeres mártással, és felforraljuk.
  10. Hozzákeverjük a tésztát, a káposztát, meg a húst, és forgatva 2-3 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5950
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a kínait, s ezekből a hozzávalókból ez sült ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?