Káposztás csuka recept

Káposztás csuka
Káposztás csuka
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyanyám egyik régi szakácskönyvében találtam valaha a káposztás csuka receptjét, nagyon-nagyon régen. Azóta készítem.
Már régen repertoárom állandó darabja volt, amikor Jean-Paul elvitt egy elegáns étterembe, Párizsban. Ő volt otthon, rábíztam a rendelést. Káposztás csukát hozott a pincér.
Szeretem, amikor az Élet szembesít a francia és a magyar konyha összefonódásaival!
Biztosan nem sokan tudjátok, hogy a békebeli magyar konyha kialakításban óriási szerepe volt Marschal Józsefnek, aki III. Napóleonnak volt a konyhafőnöke, majd az orosz cárnak és Albrecht főhercegnek. Esterházy hívására jött Magyarországra. Ő hozta a francia konyhaművészetet hazánkba, hogy aztán Kedvessy Nándorral a magyar hagyományokkal ötvözve kialakítsák azt a szemléletet, amelyet aztán a Gundelek vittek tovább, és a többi nagyság.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elegáns és nagyon finom vacsoraétel. Köretként A Gundel fogasnál megismert Hercegnő burgonyát (ez van a képen)vagy krumplipürét adok.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csukaszeletek káposztával sütve, csuka káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csukafilé szeleteket sózás után lisztbe forgatom. Olajban megsütöm, félreteszem.
  2. Kevés olajon karamellizálom a cukrot.
  3. Beleteszem a káposztát, nagy lángon kevergetve pirítom.
  4. Hozzáadom a hallevet és a babérleveleket, takarékon, lefedve párolom.
  5. A tűzálló tálra merem a párolt káposzta felét (a babérleveleket kiveszem), arra fektetem a sült halszeleteket, káposztával fedem, tejföllel borítom, forró sütőben pirítom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 329
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 v, 2011-12-25 14:25

Kedves Ildikó!
Épp most ettük meg a férjemmel fenti remekedet töltött káposzta helyett! Mivel a csukát ősszel a férjem fogta, ezért örült, hogy most másképp került az asztalra!
Köszönöm és szép ünnepet Neked és Mindenkinek aki ezt olvassa!

951