r
Nosalty Logó

Káposztás bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
siklitimi
Káposztás bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2342 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 585 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8202.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    4876 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2160.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 2342 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap reggel összevágjuk kockákra a hagymát, olajon kicsit megfuttatjuk, majd ráborítjuk áztató levével együtt a babot.
  3. Összevágjuk kockákra a füstölt fúst, és a babhoz tesszük. Beledobjuk a babérlevelet, megszórjuk ételízesítővel, és főzni kezdjük fedő alatt.
  4. Közben a savanyú káposztát kicsit összevagdossuk, és átmossuk, ha nagyon savanyú lenne.
  5. Amikor a bab már félig megfőtt, akkor hozzá tesszük a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű leves legyen majd belőle.
  6. Míg készre fő, addig a tejfölt alaposan kikeverjük a liszttel. Ha a bab, a hús és a káposzta is megpuhult, akkor a tejföllel behabarjuk a levest.
  7. Még forralunkk rajta egyet, és készen van.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 425
  • Össznézettség: 150657
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Ha a füstölt hús nagyon sós, akkor érdemes a babbal egy időben egy másik tálba beáztatni. Ha keményebb, nem a húsvéti gyorsérlelésű darab, akkor az sem árt, ha kicsit előfőzzük, mielőtt belekerül a bab.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás bableves
siklitimi 41 recept

Nálunk mindenki szereti a bablevest minden változatban. A férjemnek azonban talán ez a káposztás bableves a kedvence, ami után ha egy jó karéj frissen sült házi kenyeret is eszik mellé, már nem is kell más ebédre. Laktató, ízletes étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek