Kaporszósz recept

Kaporszósz
Kaporszósz
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom anyukája mindig ígérte, hogy egyszer majd főz nekem kaporszószt, ahogy annak idején az ő anyukája készítette. Azért csak nekem, mert szerinte én biztos szeretném. Én ugyanis nem vagyok válogatós. :)  Aztán teltek az évek, de a kaporszósz csak nem készült el, mert ha összejöttünk, mivel nagy volt a család, inkább olyat főztünk, amit mindenki értékel. Aztán meg már sajnos nem volt, aki elkészítse.
Tavaly kolléganőm ajánlott egy receptet, és én kapva kaptam rajta, hiszen már olyan kíváncsi voltam rá, még sose ettem kaporszószt. El is készítettem, és hát nagyon finom. Sajnálom, hogy nem ismerhettem meg hamarabb. Persze kereshettem volna előbb is receptet hozzá, de én inkább szerettem volna párom anyukájától eltanulni, hiszen ő mesélt róla regéket mindig. Örök kérdés marad, vajon ő is így készítené?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült- és vagdalthúsokhoz pl. szalvétagombóccal isteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kapormártás, hagymás kaporszósz

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a kaprot szintén.
  2. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  3. Rádobjuk a hagymát és a kapor 2/3-át. Fél l vízzel felengedjük, beletesszük a leveskockát, és 10 percig főzzük.
  4. Utána botmixerrel pépesítjük.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a citomlevet, a tejfölt és a megmaradt kaprot. Ha kell, utánasózzuk, és épphogy csak felfőzzük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 778
elküldve: 14
receptkönyben: 321
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
262 recept

Hozzászólások (17)

Do-Di
Do-Dip, 2012-06-08 19:35

Nagyon finom, én is így készítem évtizedek óta.....csak felnőtt fejjel ismertem meg a kaporszószt, mert anyukám nem szerette! Annyira "nyerő" nálunk a kapor, hogy időnként levest is szoktam belőle összedobni! Holnap is lesz szósz, + főtt újburgonya + harcsafilé "palacsinta" bundában!
Télire fóliába csomagolva nagyon jól érzi magát a mélyhűtőben! :-)
Kedves Fahéj! Nagyon jókat főzöl! Gratulálok! :-)

Fahéj
Fahéjp, 2012-06-08 21:27

Mi is nagyon szeretjük a kapor ízét, épp tegnap volt nálunk kapros zöldbableves, és nagyon finom volt. Régebben igen keveset használtam, mostanság kezdem felfedezni. Csuda egy jó dolog! :)
Köszönöm a dicséretet!
Szép hétvégét! Fahéj

kissasszony
kissasszonysze, 2012-06-06 16:59

Remek! Most lett kész, alig várom, hogy hazaérjen a munkából a Férjem és tesztelje! A sült alig várja, hogy leöntsem vele...és a színe is gyönyörű...boldog vagyok! Köszönöm a receptet :-)

Fahéj
Fahéjsze, 2012-06-06 17:39

:)) Ezzel engem is boldoggá tettél. Ezt meg én kösz! :)
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanók, 2012-05-22 18:51

....és végre megcsináltam! Átment a "vizsgán", a családi receptgyűjteményben a helye! ;-) Köszönet érte! Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéjk, 2012-05-22 19:33

Jessssz! :)))
Láttam a képen, hogy igazat beszélsz! Örülök! :))
Neked is puszi: Éva

sweetmate4you
sweetmate4youv, 2012-01-08 14:23

Kedves Fahej, Nagyon finom, en halfile melle keszitettem es el is mentettem. Super recept!!! Tovabbi jo fozocskezest kivanok!! Udvozlettel Sonja Stuttgartbol

Fahéj
Fahéjsze, 2012-05-16 17:03

Kedves Szonja!
Örülök, hogy megtetszett a receptem!:)
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéjv, 2012-01-08 20:26

Kedves Sonja!
Örülök, hogy ízlik! Én annyira szeretem, hogy simán, magában, csak egy szelet kenyérrel is megeszem akár. :)
De hal mellé még nem próbáltam, de akkor itt az idő! :)
Üdv: Fahéj

Inwood
Inwoodsze, 2012-05-16 09:14

Nagyon finom,pont,ahogy szeretem! Mindenesetre én nem turmixolom,csak apróra vágom.

husika
husikak, 2011-08-30 13:04

 Citromle helyett, szaraz feherbort is lehet hozza adni,nem rontja el!:-))

Bató Edit
Bató Editv, 2011-08-28 19:17

Milyen jó, hogy maradt a gombócból, mert ezzel a szósszal fogom megenni.
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéjv, 2011-08-28 21:44

Én nagyon oda vagyok érte, csak ajánlani tudom.
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanószo, 2011-08-27 14:15

Szia Éva! Ennek a recinek most nagyon örülök! Köszi! 2 okból: a Kedvesem többször mondta, h. szereti a kaporszószt, ill. mióta én is szeretem, nem félek kipróbálni. Most itt van a recept neked köszönhetően, és a fagyasztóban lévő zsenge kaporból el is fogom készíteni. Tudom, frissből jobb lenne, de most ez van. Egyéb leveskockából is jó lehet? Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéjszo, 2011-08-27 15:49

Szia Gabi! Szerintem más leveskocka is jó, csak ad egy kis teltebb ízt a szósznak, ennyi a jelentősége. Azért halászlé kockát nem tennék bele... :D
Készítsd csak el nyugodtan, nagyon finom.
Puszi: Éva

Legfrissebb cikkek

Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegesebbet szeretne az idei ünnepre!
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
156