r
Nosalty Logó

Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sera
Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 596 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3579 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 596 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 3579 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a cukorral, élesztővel, sóval, a citrom héjával, és a vaníliával.
  2. A puha margarint darabolva adjuk hozzá, és lépésenként a tojásnak a sárgáját, miközben adagoljuk hozzá a langyos vizet. Addig keverjük-kavarjuk a tésztát, míg fényét nem nyeri.
  3. Takarjuk le, és jó egy órát hagyjuk nyugodni. Ezután adjuk hozzá a kandírozott gyömölcsöket, és megint hagyjuk a tésztát letakarva fél órára magára.
  4. Egy 16 cm-es cserepet áztassunk vízbe, béleljük ki sütőpapírral, rakjuk bele a megint átgyúrt tésztát.
  5. Kelesszük olyan sokáig, míg derekasan meg nem nő. Vágjunk a közepébe egy keresztet, és nyomjuk bele a darab vajat.
  6. Sütési ideje kb. 1 óra, 180-200 C-on. (Magam kevésbé tartom be az ajánlott sütési időt és fokot, szúró, néző és szagpróbára hagyatkozom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7836
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Ajánló

Azért használtam porélesztőt, mert kenyérdagasztó keverte, és ugyanott nőtt nagyra, de az elkészítés leírása a hagyományos módra utal. Ha akarsz, vegyél 1 cs száraz élesztőnek megfelelő friss élesztőt, az kb. 25 g.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a panettonénak a sütése abból az időszakból ered, amikor több panettone recepttel is próbálkoztam. Belemélyedtem a panettone történelmi folyamatába, és azt gondoltam, hogy megtaláltam az IGAZI receptet. Sőt mivel környezetünkben több olasz "mammák" élnek, beazonosíttattam egynéhánnyal eme receptet, és optimáltattam a hozzávalókat, illetve az elkészítési folyamatot. Ilyen háttérrel csakis a legjobb panettone kell, hogy szülessen. Mondták is, hogy a mázas fazékban sütés a legjobb, de olvadástól féltettem a fazekam fülét, így maradtam a cserépnél. Fontos tudnivaló, hogy a cserépben sütés optikai szempontból utolérhetetlen, de figyelni kell a cserép kiválasztásánál arra, hogy  egyenes oldalú cserépedényben, vagy kisebb cserepekben süssük. A képen látható panettone testéhez képest igen nagy fejűre nőtte ki magát, és mikor kivettem a buckát, nem bírt önállóan a saját lábán megállni. Megdőlve is nagyon finom lett, különben nem tárnám a receptet nyilvánosságra. Viszont az igazi, tésztájában hosszúszálú, és illatában meghamisítatlan panettonéig kell még néhány kört futnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek