Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott citrom dél-olasz módra

Kandírozott citrom dél-olasz módra
Kandírozott citrom dél-olasz módra
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindannyian szeretjük a kandírozott citrommal készült süteményeket, ugye? Készítsük el hozzá mi magunk a kandírozott citromot úgy, ahogy Dél-Olaszországban készítik.

hozzávalók / 6 adag

  • 34 dkg puha héjú, érettebb citrom félbevágva
  • annyi só, amennyi ellepi a citromokat 
  • sok víz
  • 200 g glükózszirup 
  • 2 kg cukor

alapanyagok

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: vegán
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kandírozott citrom, házilag készített kandírozott citrom, cukorszirupban főzött citrom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromokat miután félbevágtuk, tegyük annyi sóba, ami ellepi, s hagyjuk benne 2 napig. A citrom minél éretlenebb, annál hosszabb ideig legyen a sóban.
  2. Utána a citromot főzzük át vízben 5-6-szor, az alábbi módon: tegyük a citromokat a vízbe, s amikor a víz elkezd főni, akkor cseréljük le a vizet.
  3. Miután ezt elvégeztük 5-6 alkalommal, készítsünk 2 kg cukorból és 2 l vízből cukorszirupot - fele-fele arányban, s addig főzzük, amíg szirup állagú nem lesz -, majd adjuk hozzá a glükózszirupot is, és 5 napig az alábbi módon főzzük benne a citromot: kezdjük el kis lángon melegíteni a szirupban lévő citromokat, s amikor elkezd a szirup forrni, hagyjuk így 1-2 percig, majd zárjuk el a tüzet. Hagyjuk benne a citromot, s ezt ismételjük meg másnap is, egészen 5 napon keresztül.
  4. Az 5. napon kész a kandírozott citrom. A megmaradt szirup pedig szénsavas ásványvízzel kiváló szörp lesz. A kandírozott citromot pedig bármilyen süteménybe tehetjük, amibe jól passzol. Hamarosan hozok is majd egy ilyet! Köszönöm Davide!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 318
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!