r
Nosalty Logó

Zöldséges vega samosa

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Zöldséges vega samosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Összesen 668 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Összesen 2673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Összesen 157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 668 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 2673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Elkészítés

A zöldséges töltött réteshez

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg, a krumplit és a répákat kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. A vöröshagymát szeljük apróra, 1-2 ek olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a reszelt, vagy apróra szelt fokhagymát és a felaprított gombát, majd pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
  3. Ha a krumpli és a répák megfőttek szűrjük le, és villával törjük össze, majd keverjük hozzá a megpárolt gombát és fűszerezzük.
  4. Kettesével kihajtogatjuk a réteslapokat és hosszában harmadoljuk, így 6 db két egymáson fekvő csíkot kapunk. Mindig egy kétlapos csíkkal dolgozzunk, a töltést a lenti képsor mutatja, ha elkészült a batyu, kenjük meg a széleket felvert tojásfehérjével (összeragasztja, nem engedi ki a tölteléket).
  5. Ha elkészültek a batyuk, forró olajban pár másodperc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18606
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

A hajtogatáshoz segítség. Más töltelékkel, akár darált hússal és fűszerekkel is készíthető. A hajtásnál ügyeljünk a sarkokra, jól zárjanak, ha bekentük tojásfehérjével, nyomjuk össze a sarkokat. Ha marad töltelék, adjuk hozzá a felütött tojássárgáját és a maradék fehérjét, formázzunk gombócokat, hempergessük zsemlemorzsába és süssük ki a forró olajban.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A szamósza indiai eredetű, mindenféle pikáns töltelékkel töltött, bő zsiradékban kisütött tésztabatyu. Lehet készíteni gyúrt tésztából, de most a gyorsabb verziót, a réteslapot választottam... A fűszerezést (is) természetesen tetszőlegesen lehet változtatni, érdemes azonban az indiai ízvilágot követni...    

Hozzávalók

A zöldséges töltött réteshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?