r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell Zepterben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
jkerekes8
Zöldséges csirkemell Zepterben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    1361 micro
  • β-karotin
    7915 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra darabolt húst a Zepter lábasban szárazon lesütjük (a felhevített edénybe a vízcsepp próba után betesszük, mesütjük).
  2. Amikor a hús lesült, minden fenti hozzávalót az edénybe teszünk, a felkockázott zöldségféléket és az aprított fűszereket jól összekeverve, és a folyékony anyaggal (tejszín, tejföl és olaj) leöntve, só és bors is bele.
  3. Miután mindent összekavartunk, rátesszük a fedőt, és addig melegítjük, amíg a termokontroll jelzője a zöld mezőbe beleér.
  4. Ekkor elzárjuk a hőforrást, és még kb 20-25 percig hagyjuk az ételt "utófőni".
  5. Főtt vagy pirított rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20478
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Ajánló

Bármilyen hússal és bármilyen maradék zöldségféle kombinációjával készíthető. Ha kicsit kevesebb zöldségfélét használunk, kb. feleannyit, mint a recept ír, akkor 3-4 marék fussili vagy hasonló tésztával is elkészíthető a Zepter edényben, csak én ekkor kb. 2,5 dl tejszínt öntenék hozzá. Kimondottan gyors étel, és egészséges is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges csirkemell Zepterben
jkerekes8 12 recept

A hűtőben csak pár maradék zöldségféle volt, egy kis darab csirkemell, és előző napról maradt kis párolt rizs. (Az is Zepterben készült.) Időm sem sok volt vacsorát készíteni, ezért elővettem a (24 cm átmérőjű) Zepter edényt, és 4 fő részére bőséges vacsora kerekedett ki, szinte pillanatok alatt. A főzés hőforrással csak 10 perc, de utána még az étel a hőforrást elzárva fedő alatt 20 percig fő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek