r
Nosalty Logó

Zöldborsós tokány pirított tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Zöldborsós tokány pirított tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Összesen 522 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Összesen 1569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Összesen 98 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 522 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2922 micro
Összesen 1569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Elkészítés

a tokányhoz

  1. Legelső lépésként a zöldségeket megmossuk, a hagymát meghámozzuk.
  2. A paprika csumáját eltávolítjuk, kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát is felaprítjuk.
  3. A paradicsomot kereszt alakban, a héj vastagságáig bemetsszük, majd 1-2 percre lobogó, forró vízbe dobjuk. Onnan kivéve jéghideg vizet engedünk rá, ekkor már a héj egy-két mozdulattal eltávolítható. A paradicsomot is felkockázzuk.
  4. A húst megmossuk, csíkokra szeljük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, azon a hagymát üvegesre dinszteljük.
  6. Ezután rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  7. A szépen kifehéredett húscsíkokra sót és borsot szórunk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
  8. Alaposan összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük így, míg a hús szinte teljesen megpuhul. Akkor hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább forraljuk, míg az is puha nem lesz. Főzés közben, ha nagyon kevés folyadék maradna alatta, visszapótlunk valamennyit, hogy bő szaftja maradjon.
  9. A lisztet a vízzel habverővel simára keverjük.
  10. A tokány levéből 3 evőkanálnyi mennyiséget (kanalanként elkeverve) rászedünk a lisztes folyadékra, hőkiegyenlítés céljából. Ezután csorgatjuk vissza lassan az ételbe, folytonos keverés mellett.
  11. 1-2 perc forralás után elkészült a zöldborsós tokány.

a sűrítéshez

  1. A libazsírt felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát.
  2. Nagyon gyakori keverés mellett gyönyörű barnára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vizet, sózzuk, egyszer! átkeverjük, majd fedő alatt 10-12 percig főzzük, míg az összes folyadék eltűnik róla. Akkor elzárjuk a lángot alatta, és további 20-25 percig állni hagyjuk a tarhonyát.
  4. Innentől nem marad más hátra, mint a tálalás! Aki szereti, savanyúsággal fogyaszthatja!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 18317
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó tokánynak nincsen párja. Rengeteg változatát ismerjük, a zöldborsós verzió talán pont egy kevésbé gyakori fajta. Ez az étel amellett, hogy elképesztően finom, még szabadságot is ad, ugyanis nem kell ott állni felette, az összetevők maguk végzik a munka oroszlán részét, elég csak néha ránéznünk.

Hozzávalók

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek