r
Nosalty Logó

Zabpehelylisztes rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tomeszka
Zabpehelylisztes rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5684.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    3923 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben készítjük. A kenyér sütése előtt érdemes elmosnunk ~43 fokos vízben a keverőtálat, hogy ne hűtse le a vizet, amikor hozzáadjuk. (A 43 fokos vizet a kombi-cirkó kazánunk adhatja, nálunk mindig ennyire van beállítva a hőfok.)
  2. Beleöntjük a keverőtálba a vizet. Belekeverjük, és felolvasztjuk folyamatos kavarással a virágmézet. Hozzáadjuk az ujjunkkal szétmorzsolt élesztőt. Elkeverjük ezt is, hogy jó zavaros vizet kapjunk.
  3. A fent felsoroltak sorrendjében hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
  4. Betesszük a sütőgépbe, és normál programon sütjük. (Ez a mi esetünkben egy 2 óra 40 perces program.)
  5. A program első ~10 perce dagasztás. ~20 percet pihen a tészta. ~15 perc további dagasztás, aminek az utolsó ~5 percében már melegíti is a tálat a gép. Majd jön a kelesztés és a sütés. Ezek pontos értéke a géptől függ, de ne nyitogassuk a gép tetejét, mert összeesik a tészta. Érzésre a sütési idő úgy ~55 perc körül lehet, mert ekkor láthatjuk a kémlelő nyíláson a fűtőszál erős izzását.
  6. Ha lehet a gépen a kenyér hajának színét is állítani, akkor állítsuk a közepes és a világos érték közé. Ekkor lesz a legízletesebb.
  7. Ne vegyük ki azonnal a kenyeret, hagyjuk a gép belsejében kihűlni kb. 1 óra alatt. Kicsit leragadhat a méztől, de ha 40-50 fokos már a kenyér, akkor könnyedén kicsúszik a keverőtálból. Ha 1 napig is benne hagyjuk, akkor már csak sérülve tudjuk kivenni, mert odahúz teljesen a keverőtál falához. Ezekből a hozzávalókból egy ~550-600 g-os kenyeret kapunk a sütés végén.
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 128 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11479
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Nagyon finom a friss kenyér ropogós széle magyaros vajkrémmel! Teavajjal fogyasszuk, szalámi, uborka, sajt, felvágott, minden passzol hozzá, mindenhez ehetjük, mint egy hagyományos kenyeret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpehelylisztes rozskenyér
Tomeszka 6 recept

Egyik napról a másikra meguntuk, hogy sosincs itthon friss kenyér, a fehér kenyeret már untuk, a rozskenyér hamar száradt, az egészséges kenyér nagyon drága volt... Így beszereztünk egy használt sütőgépet, és elkezdtem kikísérletezni a saját receptemet. Ugyanakkor olyan kenyeret szerettem volna, ami mondhatni életviteli szempontból is teljes értékű, ha hosszú távon fogyasztjuk. A zabpehelyliszt és a kömény tisztítja a bélfalakat. A magokban elemi rostok vannak. A méz egészségesebb, mint a cukor. A teljes kiőrlésű rozsliszt a legkevésbé savas gabona. A himalája só is lúgosító hatású, ~85 nyomelemet tartalmaz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!