r
Nosalty Logó

Vendégváró hidegtál impreza konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró hidegtál impreza konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Összesen 1208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Összesen 6037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.4 g

Zsír

  • Összesen
    500.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9040.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    5334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    442 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    1835 micro
Összesen 6037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    71 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A franciasalátához

  1. A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
  4. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk.
  5. A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe.
  6. A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra.
  7. Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük.
  8. Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.)
  9. A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája.
  10. Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 80051
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

Akára a húsvéti asztalra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen készítettem hidegtálat, pedig nagyon szeretem, most gyorsan összedobtam.

Hozzávalók

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek