r
Nosalty Logó

Velővel töltött cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Velővel töltött cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    13312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5879.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    743 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4727 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6443 micro
Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Elkészítés

Velős töltelék

  1. Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, majd olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk.
  3. Körülbelül 15-20 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot.

Besamel mártás

  1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  2. Felöntjük tejjel, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

Gomba feltét

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen kiválasztott gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, és miután levettük a tűzről, hozzáadunk egy kevés felaprított petrezselymet.

Cannelloni

  1. A cannellonit 5 percig előfőzzük.
  2. A velő-tölteléket habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tésztákat.
  3. Kivajazott tepsibe fektetjük a töltött tésztát, majd a tetejére öntjük a besamel mártást.
  4. Pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha kész, megszórjuk a pirított gombával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6660
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Ajánló

A gomba feltét mellett különböző csírákkal is fogyaszthatjuk/díszíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

Hozzávalók

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?