r
Nosalty Logó

Vaníliás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás tekercs
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 738 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 2950 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 241 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 738 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 2950 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az öt tojássárgát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén hozzákavarjuk a kikevert tojássárgához.
  3. A tepsit jól kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, és szétteregetjük. Forró sütőben hirtelen megsütjük, de ne hagyjuk kiszáradni.
  4. A megsült tésztát a tepsin még forrón megkenjük a vaníliás krémmel, és gyorsan összegöngyölítjük.
  5. A krémhez a tejből elveszünk 1 dl-t. A többibe belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk.
  6. Az 1 dl-t elkeverjük a pudingporral, a két tojássárgával. Ezt folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.
  7. A megfőtt krémhez hozzákeverjük a vajat, és kissé még kavargatjuk. (A tölteléket előbb készítjük el, mint a tekercset.)
  8. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadunk 2 ek olajat, és simára keverjük. Ezzel vonjuk be a kihűlt tekercset.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10416
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Ajánló

Tortabevonó helyett citromos mázzal is bevonható. Citromos mázhoz 13 dkg porcukrot kell 2 ek citromlével elkeverni, amíg megsűrűsödik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édeskönyv receptje (Aldina kiadó) alapján. Krémes finom sütemény. Az egész családnak ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek