r
Nosalty Logó

Vaníliás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.6 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 440 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, ha nem lenne eléggé formálható kevés hideg vizet tesszünk hozzá.
  2. Egy órára hűtöbe tesszük pihenni, majd milliméternyi vastagra kinyújtjuk, és közepes nagyságú pogácsasszagatóval kiszúrjuk. Minden második korong közepét egy kis pogácsasszagatóval kilyukasztjuk, hogy karikát kapjunk belőle.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a korongokat, és aranysárgára megsütjük.
  4. Ha kihűlt, egy teljes korongot barackízzel megkenünk (a közepére többet tehetünk), és rátesszük a kiszúrt korongot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11084
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Ajánló

A tésztát különböző formákkal szúrjuk ki, és a tetejüket kristálycukorral megszórjuk, majd megsütjük. Karácsonyfára kiválóan alkalmas díszként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pogácsasszagató helyett használhatunk más formát is pl. virág.

Címlapról ajánljuk

További cikkek