r
Nosalty Logó

Újévi lencse indiai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Újévi lencse indiai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús

Lencse curry

Összesen 579 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús

Lencse curry

Összesen 4631 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús

Lencse curry

Összesen 219 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2297.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 579 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18381.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    15144 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    403 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3403 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 4631 Kcal
  • 25% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A hús

Lencse curry

Elkészítés

A hús

  1. A tarját feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Külön só nem szükséges hozzá, mert elég sós magában.
  2. Fűszerezzük egész fekete borssal, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel. Addig főzzük kis tűzön, míg jól átpuhul.
  3. A megfőtt tarját kiszedjük. A levében főzzük meg a lencsét.

Lencse curry

  1. A lencsét átválogatjuk, egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Reggel friss vízben feltesszük főzni. Ha felforrt, néhány percig főzzük, majd leöntjük róla a főzővizet.
  3. Kevés olajon a felkockázott hagymát elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a fűszereket, és addig pirítjuk, míg nem kezdenek illatozni a fűszerek.
  4. Ekkor hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük a füstölt lével, hogy ellepje a lencsét. 15-20 perc alatt megfő. Mikor megpuhult, hozzákeverjük a mustárt, a cukrot, a citrom levét, és 1-2 percig forraljuk vele.
  5. Végül belekeverjük a joghurtot vagy aki szereti, a kókusztejet. Ezzel is összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8358
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újévi lencse indiai módra
Évi néni 1830 recept

Ezt tudom megtenni a meggazdagodás érdekében. Minden évben más ízesítésű lencsét készítek. Ez a magyaros házasítása volt az indiai ízekkel.

Hozzávalók

A hús

Lencse curry

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek