r
Nosalty Logó

Töltött sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 594 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2376 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 594 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1032 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 2376 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyaszemeket jól lesikáljuk és villával egy pár helyen megszúrkáljuk.
  2. Tepsibe tesszük, rálocsoljuk az olajat és megszórjuk tengeri sóval.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e.
  4. Ezalatt a hagymát és a bacont apró kockára vágjuk és 2 evőkanálvajonmegsütjük (8-10 perc). Félidőben hozzátesszük a vékonyra szeletelt gombát.
  5. Ha a burgonya elkészült, akkor hosszában félbevágjuk és a belsejüket átkanalazzuk egy keverőtálba. Vékony réteg maradjon a belsejéből, nehogy elszakadjon a héja.
  6. A héjakat egy tepsire tesszük, a kivájt belsejét pedig a vajjal, sóval és borssal összetörjük. Hozzáadjuk a hagymás gombát. Ezt a tölteléket belekanalazzuk a burgonyahéjakba. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Visszatesszük a sütőbe és kb. 10 pecig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 35055
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 13.

Ajánló

Az eredeti  recept szerint nem volt benne bacon, de nekem hiányzott belőle a hús. Meg lehet próbálni bacon nélkül is.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kipróbáltam cheddarral és márványsajttal is. Mindkettő nagyon finom. Nem igen tudom eldönteni, hogy melyik volt jobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek