r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 907 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4677.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 907 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Abulgurt kétszeres vízzel feltesszük főni a leveskockával, kb. 15 perc alatt megfő.
  2. A padlizsánt megmossuk, végeit eltávolítjuk és hosszában kettévágjuk.
  3. A padlizsán vágott felületeit enyhén besózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
  4. Apróra szeljük a fokhagymát, felkockázzuk a sajtot.
  5. Ha a padlizsán elkezdte kiengedni a levét, konyhai törlővel leitatjuk, majd csónak alakra kikaparjuk a belsejét (alul és minden oldalon 1-1 cm "húst" hagyva).
  6. Ha a bulgur megfőtt, egyenletesen elkeverjük benne a fokhagymát, a sajtot és a tojást.
  7. A csónakokat bőségesen megtöltjük 40-45 perc alatt 180 fokon (4-es fokozat) megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán mesült-e)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 501
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 57027
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Ajánló

A padlizsán kikapart "húsa" felhasználható rizottóba, lecsóba, fasírtba, krémbe (felhasználásig hűtsük, vagy fagyasszuk le). A feta kihagyható, helyette sütés előtt reszelt kemény sajttal is megszórhatjuk. Abulgurt lehet ízesíteni leveskocka helyett tetszés szerinti fűszerekkelP. adlizsán helyett cukkini is használható Illik hozzá az oregano és a bazsalikom is

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A padlizsánt nem kell meghámozni ahhoz, hogy előcsalogassuk semmihez sem hasonlító, kellemes ízét, elkészítésének egyetlen titka az, hogy felhasználás előtt be kell sózni és állni hagyni, hogy kiengedje a levét. Természetesen a sózás a vágott felületeken értendő, a feldolgozástól függően karikákra, hosszába, vagy egyéb módon történő felszeletelés utáni teendő. Akit vonz a török paradicsom szépséges színe, jellegzetes formája, de tanácstalan, hogyan is lehet elkészíteni, bátran vágjon bele lenti, vagy a korábban már közzétett pestos padlizsán recept elkészítésébe, nem fog csalódni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek