r
Nosalty Logó

Töltött káposzta - Hossó Anita konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött káposzta - Hossó Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 692 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2765 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2447 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 692 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9787.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    7108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    3259 micro
Összesen 2765 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1848 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással.
  2. 8-10 db káposztalevelet a vastag erektől megtisztítunk, és hússal megtöltjük úgy, hogy a tenyerünkre helyezzük a káposztalevelet, közepére egy kanál darált húst teszünk. A levél alsó felét felhajtjuk, két oldalát szorosan összecsavarjuk, és a levél felső szélét ujjunkkal benyomkodjuk. (Kóstoljuk meg a káposztát, mielőtt elkezdenénk készíteni, ha túl savanyúnak találjuk, mossuk át hideg vízben.)
  3. Egy lábasban az olajjal és liszttel világos színű rántást készítünk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük vízzel, felforraljuk.
  4. Egy nagyobb lábasba helyezzük a vágott (és átmosott) káposzta felét, majd a szalonnadarabokat, rápakolgatjuk sorjában a töltelékeket, végül a szálas káposztával zárjuk. Ráöntjük a paradicsomos habarást, és még annyi vizet, hogy ellepje a „rakományt”. Csendesen főzzük, amíg jól megpuhul.
  5. Tálaláskor tejföllel meglocsolva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 70709
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott a töltött káposzta. De a középső gyermekkel várandósan ezt az ételt különösen kívántam ! Mifelénk, Heves megyében a savanyított káposztalevelet "harasztnak" nevezik. Imádom ezt a részét is! Hajdanában-danában a családunkban volt, aki nem ette meg a "harasztot", én viszont nem hagytam kárba veszni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek