r
Nosalty Logó

Tisztított vaj házilag

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Tisztított vaj házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 82% Zsír
Összesen 1494 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 82% Zsír
Összesen 17925 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 82% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 82% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1494 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 82% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    2027.8 g
  • Telített zsírsav
    1262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    586 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    5375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 17925 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 82% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 717 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy edényben felforraljuk a vajat, majd a lehető legkisebbre csökkentjük a lángot, és fedő nélkül melegítjük.
  2. Vigyázzunk, hogy ne égjen le!
  3. Időnként eltávolítjuk a tetején összegyűlt habot.
  4. A kész ghí felszínén nem képződik több hab, aranysárga és áttetsző.
  5. Kb. 2 kg tisztított vajat kapunk.
  6. Hűtsük szobahőmérsékletűre, jól záródó edényben tároljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 38072
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Az Indiai konyha alapköve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ghít készíteni nem nehéz, nem is bonyolult, de sok időt igényel. Én nagyon drágának találom az üzletben kaphatót, és ahogy mondják a hazainak finomabb az íze, még ha vajról van szó, akkor is. A megfelelően elkészített és helyesen tárolt ghí hűtőszekrény nélkül is hónapokig eláll. Legyünk türelmesek, ha nem főzzük ki teljesen akkor bizony megromlik...tapasztalatból mondom:) Enyhén édeskés, finom mogyorószerű íze és illata ellenállhatatlanul csábítóvá teszi a benne sült ételeket. Íze mellett más előnyökkel is rendelkezik. Igen magas hőmérsékletűre melegíthetjük anélkül, hogy megégne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek