r
Nosalty Logó

Tiroli gesztenyés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Tiroli gesztenyés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 823 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 4920 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 298 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 823 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5438.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1943 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4920 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A margarint az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral, tojások sárgájával, az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a gesztenyemasszát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához keverjük.
  3. A cukros tojáshabot egy fakanállal óvatosan, több részletben hozzákeverjük, végül a csokidarabkákat is. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A krémhez:

  1. A krémhez a tejszínt a cukorral, rumaromával, a kakaóporral kemény habbá verjük. A gesztenyemasszával tovább keverjük, valamint a habfixálóval. Rákenjük a kihűlt süteményre.

A díszítéshez:

  1. Csokireszelékkel megszórjuk a süteményt. Az 1 dl tejszínt keményre verjük, kis habrózsákat nyomunk a tetejére, és meggyszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7640
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Most hétvégére sütöttem meg az internetről e csodás ízű süteményt. Nem az olcsó kategóriába tartozik. Érdemes elkészíteni!

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek