r
Nosalty Logó

Tészta rókagombával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Tészta rókagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Gombás ragu

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Gombás ragu

Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Gombás ragu

Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3786.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gombás ragu

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben összekeverjük (de kézzel is 2-3 perc alatt összegyúrhatjuk), majd fóliába csomagolva 20-30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Pihentetést követően kinyújtjuk vékonyra, és széles metéltnek felvágjuk.
  3. Lobogó sós vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal átkeverjük.

Gombás ragu

  1. Egy kanálka olajon a felaprított salottahagymát megdinszteljük.
  2. A gombákat ecsettel letisztogatjuk, és szélesebb szeletekre, vagy a kisebb gombákat négybe vágjuk (szeretem, ha látom/érzem, mit eszem), a hagymára dobjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfű leveleit száráról lehúzva fűszerezzük vele a gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük egy pohár fehérborral.
  4. Addig forraljuk, míg a szaft besűrűsödik (nem sokáig, 5-6 perc elég).
  5. A tésztára szedve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1710
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tészta rókagombával
Évi néni 1830 recept

Nagyon gyorsan ráveszem magam egy kis házi tészta készítésére. Nincs szükségem nógatásra. Mivel a családban az én kedvelt ételem a gomba, így úgy döntöttem, azt teljes kiőrlésű tésztával tálalom. A tésztát magát is lehet ízesíteni a ragu ízeit kiemelve. Én ebbe a tésztába is kevertem egy evőkanálnyi szárított vargányát, amit összedaráltam. Esetleg egy kevéske szarvasgombás olaj a tésztához főzés után szintén emeli az ízélményt.

Hozzávalók

Tészta

Gombás ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?