r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Tejszínes-gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1951 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk és apró kockára vágjuk a vöröshagymát. A gombát megmossuk és felszeleteljük (mehet bele a tönkje is). A csirkemelleket megtisztítjuk, és csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  2. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a csirkemellet. Elkeverjük, és fehéredésig pároljuk. Esetleg fél dl vizet tehetünk alá.
  3. Ha már kifehéredett a csirke, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. 1-2 perc múlva, ha a gomba már kezd összeesni, fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott (vagy szárított) petrezselyemmel. Fokhagymanyomóval belepréseljük a fokhagymát. Jól elkeverjük.
  4. Fedő alatt közepes lángon, időnként megkeverve addig pároljuk, amíg a gomba meg nem puhul. Ha túl sok a leve, akkor keveset le lehet róla kanalazni.
  5. Hozzákeverjük a tejszínt, és még egyszer összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 495
  • Tegnapi nézettség: 509
  • 7 napos nézettség: 1658
  • Össznézettség: 510901
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 02.

Ajánló

Köretként rizst vagy tésztát is tálalhatunk. Nagyon finom mellé a kovászos uborka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-gombás csirkemell
Az ördög szakácsnője 36 recept

Valamilyen szószos rizst szerettem volna enni, de párom nem szereti a bolti szószokat. Viszont bonyolult dolgot sem szerettem volna készíteni. A gombát pedig imádjuk, így készült el először ez a fogás. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!